JBT-turnaus: Kilpasarjan finaalipaikka karkasi pälkäneläisiltä välierän viime minuuteilla

Minitytöt ottivat Turusta pronssia

Roosa Taipaleen taistelu herätteli koko joukkueen pronssiottelussa.

Pälkäneen 11–12-vuotiaat koripallotytöt huipensivat kautensa viimevuotiseen tapaan JBT-turnauksessa. Turussa pelattava turnaus on yksi Suomen neljästä isosta juniorikoristurnauksesta.

Luja-Lukon pelit minityttöjen kilpasarjassa alkoivat järjestävää seuraa eli Turun Rientoa vastaan. Kentällä nähtiin alussa uneliaan oloinen pälkäneläislauma, ja turkulaiset tappoivat pelin jo ensimmäisellä puolikkaalla. Kun toinen puolisko pelailtiin tasan, loppunumerot kirjattiin turkulaisten eduksi 36–20.

Toisessa ottelussa Kotkan Peli-Karhuja vastaan panoksena oli välieräpaikka: voitolla mitalipeleihin, tappiolla alempaan loppusarjaan.

Luja-Lukko tyytyi kotkalaisten verkkaiseen vauhtiin, eikä ottelun taso noussut kovin korkeaksi. Tiukalla joukkuepuolustuksella ja fyysisemmällä otteellaan pälkäneläiset käänsivät ratkaisupelin edukseen lukemin 42–21.

Hanna Hirvonen napsi irtopallot prossiottelussa.

Välierissä vastaan asettui tuttuakin tutumpi paikallisvastus Nokialta. Koripalloliiton loppusarjoissa Luja-Lukkoa paremmin menestyneet nokialaiset olivat hävinneet pälkäneläisille keväällä kahdesti sarjapeleissä. Toisensa hyvin tuntevat joukkueet väänsivät parin pisteen erolla johtoa vaihdellen aina ottelun viime minuutille asti.

Tällä kertaa Luja-Lukon hyvää taistelua ja hienoa yhteispeliä ei palkittu voitolla. Viime hetkien riskipeli kostautui ja BC Nokia repäisi eron kymmeneen pisteeseen. Lopputulos 34–24 tiesi sitä, että nokialaiset jatkoivat finaaliin ja Luja-Lukko pronssiotteluun.

Turnauksen päätteeksi mitalipelissä kohdattu TikS Vantaalta oli tammikuisessa Ricoh -turnauksessa neljä pistettä pälkäneläisiä parempi. Nyt Luja-Lukko otti maukkaan revanssin ja vei pronssimitalit 30–20 voitollaan.

Luja-Lukko oli pronssiottelussa aktiivisempi osapuoli. Hanna Hirvosen ja Roosa Taipaleen raivokas taistelu irtopalloista tarttui muuhun joukkueeseen. Aggressiivisesti puolustaneita tyttöjä sai suorastaan rauhoitella, jotta hyökkäyspeli pysyisi jollain tavalla kontrollissa.

Hieno turnaus kruunasi erinomaisen kauden ja valoi uskoa tulevaisuuteen. Minitytöt ovat kehittyneet valtavasti sekä joukkue- että henkilökohtaisella tasolla. Yksittäisissä otteluissa Luja-Lukko pystyi kutistamaan läntisen Suomen ykkös- ja kolmosjoukkueet. Kokonaisessa sarjassa lievä rutiinin puute kuitenkin vielä näkyy, eikä joukkue yltänyt aivan kärkisijoille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?