Rönnvikin Vertti loisti jälkiruokapöydässä

Laitikkalalaisen Rönnvikin viinitilan viherherukkaviini Vertti palkittiin parhaana jälkiruokaviininä Suomen tilaviini -kilpailussa. Lepaalla käyty kisa oli jo 19. laatuaan.

Kilpailuun osallistui yhdeksän tilaviiniyrittäjää yhteensä yli 50 eri tuotteella. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Suomen viiniyrittäjät ry:n kanssa.

Kilpailussa oli kaikkiaan kuusi sarjaa. Korkeimmat pisteet kuohuviineissä keräsi Temolan viinitilan Maijastiina, likööreissä Tammiluodon viinitilan omenalikööri ja seurusteluviineissä Mustila Viinin Koppelon kujerrus. Ruokaviinien ja helmeilevien juomien sarjat voitti Pihamaan viinitilojen Viiniheila Oy. Pihamaan Valkoinen oli ruokaviinien ykkönen ja helmeilevissä voittaja oli Viherkuohu. Viherkuohu valittiin samalla kilpailun voittajaksi kerättyään viisihenkiseltä tuomaristolta kisan korkeimmat pisteet.

Tuotteiden arviointimenetelmänä käytettiin kansainvälistä 0-20 pluspisteen menetelmää, jossa tuotteesta arvioidaan aistinvaraisesti sen ulkonäkö, tuoksu, flavori ja kokonaisvaikutelma. Maisto tapahtui sokkomaistatuksena. Kilpailussa yksi tuote saavutti kultamitalipisteet, 14 tuotetta saavutti hopeamitalipisteet ja 23 tuotetta pronssimitalipisteet. Kisa oli samalla tilaviinituotteiden laatuluokitustilaisuus.

Kommentit (2)

  1. hehkuvinetto

    Että kiiltomatojako siihen käyneeseen marjamehuun pitää lisätä, että sen saa loistamaan jälkiruokapöydässä?
    Ja jos Vertti loisti jälkiruokapöydässä, niin millaisessa henkisessä tilassa Mortti oli siinä vaiheessa?
    Eipä ole vastaani tullut loistavaa viiniä, sen enempää kuin kissan tai koiran jäljistä valmistettua jälkiruokaakaan jälkiruokapöydässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?