Yrityksissä viime kevättä paremmat tunnelmat

Pirkanmaan yritysbarometrin mukaan yrityksillä on loppuvuotta kohtaan paremmat odotukset kuin vuosi sitten. Tampereen kauppakamarin jäsenyrityksiin kohdennetun kyselyn mukaan 51 prosenttia vastanneista yritysjohtajista uskoo liikevaihdon kasvavan tänä vuonna edellisvuoteen verrattuna.

Yli puolet vastanneista katsoo, että henkilöstömäärä säilyy viime vuoden tasolla, ja 28 prosenttia ilmoittaa henkilöstömäärän kasvavan. Henkilöstön kasvua arvioivat erityisesti 50–249 henkeä työllistävät yritykset. Isoissa, yli 250 henkeä työllistävissä yrityksissä tilanne on edelleen kaksijakoinen: kolmanneksen mukaan henkilöstö tulee vähenemään, toisaalta kolmannes isoista yrityksistä taas aikoo rekrytoida lisää.

Liikevaihdon osalta tilanne on parantunut erityisesti teollisuudessa. Viime vuonna vastaavaan aikaan 43 prosenttia odotti liikevaihdon heikkenevän, mutta tänä keväänä enää 18 prosenttia. Kaupan ja palveluiden toimialoilla edelleen yli puolet vastanneista uskoo liikevaihdon kasvuun viime vuoden tapaan.

Teollisuuden investointien osalta saldoluku on edelleen negatiivinen ja heikentynyt viime syksyn odotuksista.

Kyselyyn vastasi huhtikuun alussa reilu 400 eri puolilla Pirkanmaata toimivaa Tampereen kauppakamarin jäsenyritystä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?