Äitienpäiväkonsertti: Elina ja Eetu Järvinen sekä Oona Tuomioja tarjosivat yllätysnumeron

Seuraava polvi väläytti taitojaan

Hyvät naiset ja herrat on uudistanut Elävän musiikin yhdistys Sykkeen äitienpäiväkonserttiperinteen Pälkäneellä. Toinen perinteinen äitienpäiväkonsertti veti sunnuntaina Pälkäneen teatterin täyteen viimeistä penkkiä myöten.

Acapellaryhmä ja äänipöydän äärellä istunut Tuomas Lehmusvirta loihtivat saliin upean tunnelman. Uudelle lasten sairaalalle varoja keränneen hyväntekeväisyyskonsertin huipennukseksi kuultiin Tears in heaven, jonka Eric Claton sävelsi neljävuotiaana kuolleen poikansa muistoksi. Kappaleen koskettavuutta lisäsi se, että sen tulkitsi upeaääninen Noora Rosberg, sydänlapsen äiti.

Lauluyhtyeen puhenaisena toimiva Pauliina Jaakkola sanoi, että Hyvien naisten ja herrojen sointi syntyy kuudesta erilaisesta laulajasta. Laulajat esittelivät entistä rohkeammin bravureitaan. Ari Järvinen (basso) loisti What a wonderful world -klassikossa ja Arto Karppisen pehmeä tenoriääni soi hienosti For the longest time -kappaleeseen. Noora Rosbergin tumma soultulkinta muutti teatterin savuiseksi jazzklubiksi Fever-klassikossa.

Lavalle nouseva opettaja, taidekäsityöläinen ja tekstiilipainon johtaja lisäävät äitienpäiväkonsertin lämminhenkisyyttä. Nostalgisten klassikkokappaleiden välissä seuraava polvi esitteli taitojaan.

Elina ja Eetu Järvinen sekä Oona Tuomioja osoittivat, ettei omena ole pudonnut kauaksi puusta. Eetu Järvinen näppäili kitaraansa samalla vaivattomuudella, jolla 50-vuotislahjabasson äärelle siirtynyt Ari Järvinen soittaa ja laulaa. Eikä Elina Järvisen tulkitsema Eppu-klassikko Joka päivä ja joka ikinen yö ollut konsertin välipala, vaan yksi kohokohdista.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?