Vihaan vihaa

Talous oli tiukalla, kun opiskelija ja äitiyslomalainen ostivat ensiasunnon. Talous kaatui, kun uuden asunnon viemäri ei vetänyt, vaan jätevedet tulvivat parketin alle ja seinät paljastuivat kulisseiksi.

Sosiaalitoimistossa kerrottiin, etteivät tukikriteerit täyty, mutta silti kunta auttoi pahimman yli. Yhteiskunnan apu tuntui erityisen tärkeältä siksi, että vanhemmat ja sukulaiset olivat jääneet yli sadan kilometrin päähän.

Myöhemmin minäkin sosiaalipummi olen muuttunut lähes kunnon kansalaiseksi.

 

Meillä Suomessa on tapana, että yhteiskunta auttaa vaivihkaa, luottamuksellisesti. Minäkin olen kuvitellut, ettei sossun leima jää ikuisesti otsaan. Mutta valistunut perussuomalainen pystyy jopa ihonvärin perusteella kertomaan, kuka elää yhteiskunnan tuella.

Rautajärveläinen kunnanvaltuutettu Jani Luukkonen kopioi Facebook-sivulleen vuosikausia netin rasistipalstoilla pyörineen ”vitsin”. Ääliömäisyys edustaa sitä luokkaa, jota kunnanvaltuutettu ei kerta kaikkiaan voi sivuilleen laittaa.

Luukkonen puolustautui, ettei hänellä ole mitään vääränvärisiä vastaan, vaan hän paheksuu sosiaalituella eläjiä.

 

Tuhansien kilometrien päähän juuristaan päätynyt maahanmuuttaja tarvitsee apua enemmän ja pidempään kuin me suomalaiset. On inhimillisesti ja yhteiskunnallisesti tärkeää, että Suomi auttaa tulijoita.

Ruotsi on noudattanut Suomea avoimempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Sen ansiosta esimerkiksi Syyrian kriisi toi läntiseen naapuriin täysiä lentokoneellisia koulutettuja lääkäreitä ja tohtoreita.

Ruotsin ei tarvitse valita pakolaisten joukosta parhaimmistoa, vaan itse matkansa hankkiva oppinut ja varakas väki suuntaa maahan, jossa tulijat on ennenkin toivotettu tervetulleeksi.

Ruotsi saa maahanmuuttajista samanlaisen piristysruiskeen kuin Yhdysvallat aikanaan. Osaavien ja yritteliäiden tulijoiden ansiosta läntinen naapuri porskuttaa lähivuosina eteenpäin. Mummoutuva Suomi sen sijaan näivettyy, koska työikäistä väkeä ei ole tarpeeksi.

 

Muutamat taiteen ystävät raivostuivat muutama vuosi sitten, kun leimasin mekkoon pukeutuneen miehen mukataiteilijaksi. En silloin osannut pitää entisen huippu-urheilijan uutta ulkomuotoa kannanottona.

Lauantaiyönä olin ylpeä eurooppalaisuudestani. Samaan aikaan kun ahdasmielisyys nostaa päätään, Euroviisuvoittajaksi äänestettiin parrakas naishahmo.

Ihmiset osoittavat yllättävissä paikoissa, etteivät suvaitse suvaitsemattomuutta. Kun Suomen homokeskustelu alkoi muistuttaa 1930-luvun natseja tai 2010-luvun Putin-nuoria, tavalliset suomalaiset meinasivat valita homon presidentiksi.

 

Kommentit (11)

 1. Pölkkypää

  Olihan aikamoinen aivopieru persun facebookissa. Taitaa Rautajärvellä ottaa koville, kun maahanmuuttajia tunkee perämettään ovista ja ikkunoista. Vai montakohan niitä siellä mahtaa olla?

  Luulisi rautajärveläisiä hävettävän, kun seudun ainoa kunnanvaltuutettu näyttää älyykkyyttään. Kyläyhdistys on tehnyt loistavaa työtä (esim. valinta vuoden kyläksi), jotta kylään olisi edes hiukan houkuttelevaa muuttaa, mutta valtuutettu vetää tuon työn kertaheitolla vessanpöntöstä. Onko tuollaisia urpoja oikeasti olemassa? Käsittämätöntä. Ehkä valtuutetun pitäisi matkustaa edes kerran elämässään hiukankin Tallinnaa kauemmas, loppuisi tuo käsittämätön mölinä.

 2. Nimetön

  Eipä tuolla päätoimittajallakaan tunnu olevan kaikki muumit laaksossa, kun noin julkisesti haukkuu ääliöksi oikeen vielä nimeltä mainiten. Kunnianloukkaus ei ole tuosta kaukana. Vaikka Luukkonen olis kirjoitellut mitä, niin ei se ole päätoimittajan tehtävä tuomita. Päätoimittajan olis hyvä pysyä suht neutraalina, ja toimittaa sitä köyhää lehteensä yrittämättä jatkuvasti olla muka suuri paikallinen vaikuttaja.

 3. Sandra

  Käsittämätön kirjoitus ja kaiken kukkuraksi vielä 63 näkyi tykkäävän kaverin naamakirjakirjoituksesta. Valtakunnanpolitiikassa näillä kirjoituksissa erotettaisiin puolueesta omaksi ”idioottiryhmäkseen”, toivottavasti myös täällä paikallistasolla. Herätti oikein kunnolla miettimään seuraavaa äänestyskäyttäytymistään…

 4. Nimetön

  ”Ruotsin ei tarvitse valita pakolaisten joukosta parhaimmistoa, vaan itse matkansa hankkiva oppinut ja varakas väki suuntaa maahan, jossa tulijat on ennenkin toivotettu tervetulleeksi.

  Ruotsi saa maahanmuuttajista samanlaisen piristysruiskeen kuin Yhdysvallat aikanaan. Osaavien ja yritteliäiden tulijoiden ansiosta läntinen naapuri porskuttaa lähivuosina eteenpäin.”

  Huikeaa komediaa. Olen tähän asti luullut että tuollaiseen valehteluun, disinformaatioon ja propagandaan pystytään nimenomaan vain Ruotsissa, mutta osaavat sitä näköjään suomalaisetkin ”toimittajat”. Todellako päätoimittaja meinaa että nämä Ruotsiin tulevat ovat jotain ”parhaimmistoa”? Lähdettä ei harmi kyllä mainittu. Parhaimmisto on myös pakolaisten kohdalla aika häilyvä käsite. Vai meinaako toimittaja että koulutustaso lähtömaissa vastaa ruotsalaisia vaatimuksia esim. lääkäreillä tai sairaanhoitajilla?

  Ruotsiin suuntautuva maahanmuutto on yhä enenevässä määrin kolmannen maailman kouluttamattomien ja osaamattomien, pitkäaikaiseen tukiriippuvuuteen jumittuvien riippakivien elintasosiirtolaisuutta. Ruotsissa työllisyysaste-ero kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä onkin OECD-maiden suurin. Työperäinen maahanmuuttokin on suurin osin siivoojien ja ravintolatyöntekijöiden maahanmuuttoa. Työlupien myynti onkin Ruotsissa merkittävä bisnes rikollisille. Moni työperäisenä maahanmuuttajana saapunut jättää työluvan päätyttyä turvapaikkahakemuksen.

  Joten ei, Ruotsi ei porskuta lähivuosina eteenpäin maahanmuuttajien takia, vaan heistä huolimatta. Professori Jan Tullberg laski maahanmuuton kustannuksia Ruotsille ja päätyi siihen että maahanmuutto aiheuttaa Ruotsille vuosittain 250 miljardin kruunun kustannukset. Ja ei, Tullberg ei kuulu ruotsidemokraatteihin.

 5. cool story, bro

  ”Ruotsin ei tarvitse valita pakolaisten joukosta parhaimmistoa, vaan itse matkansa hankkiva oppinut ja varakas väki suuntaa maahan, jossa tulijat on ennenkin toivotettu tervetulleeksi.

  Ruotsi saa maahanmuuttajista samanlaisen piristysruiskeen kuin Yhdysvallat aikanaan. Osaavien ja yritteliäiden tulijoiden ansiosta läntinen naapuri porskuttaa lähivuosina eteenpäin.”

  Huikeaa komediaa. Olen tähän asti luullut että tuollaiseen valehteluun, disinformaatioon ja propagandaan pystytään nimenomaan vain Ruotsissa, mutta osaavat sitä näköjään suomalaisetkin ”toimittajat”. Todellako päätoimittaja meinaa että nämä Ruotsiin tulevat ovat jotain ”parhaimmistoa”? Lähdettä ei harmi kyllä mainittu. Parhaimmisto on myös pakolaisten kohdalla aika häilyvä käsite. Vai meinaako toimittaja että koulutustaso lähtömaissa vastaa ruotsalaisia vaatimuksia esim. lääkäreillä tai sairaanhoitajilla?

  Ruotsiin suuntautuva maahanmuutto on yhä enenevässä määrin kolmannen maailman kouluttamattomien ja osaamattomien, pitkäaikaiseen tukiriippuvuuteen jumittuvien riippakivien elintasosiirtolaisuutta. Ruotsissa työllisyysaste-ero kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä onkin OECD-maiden suurin. Työperäinen maahanmuuttokin on suurin osin siivoojien ja ravintolatyöntekijöiden maahanmuuttoa. Työlupien myynti onkin Ruotsissa merkittävä bisnes rikollisille. Moni työperäisenä maahanmuuttajana saapunut jättää työluvan päätyttyä turvapaikkahakemuksen.

  Joten ei, Ruotsi ei porskuta lähivuosina eteenpäin maahanmuuttajien takia, vaan heistä huolimatta. Professori Jan Tullberg laski maahanmuuton kustannuksia Ruotsille ja päätyi siihen että maahanmuutto aiheuttaa Ruotsille vuosittain 250 miljardin kruunun kustannukset. Ja ei, Tullberg ei kuulu ruotsidemokraatteihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?