Pirkanmaan Kulttuurirahasto myönsi apurahaa 72 hakijalle

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston vuoden 2014 apurahat ja palkinto tieteen ja taiteen harjoittajille jaettiin perjantaina 9.5. Tampere-talossa rahaston vuosijuhlan yhteydessä.

Pälkäneläisiä ja kangasalalaisia apurahansaajia oli yhteensä 9. Pälkäneläisten Matti ja Helvi Heikkilän rahastosta myönnettiin apuraha kolmelle hakijalle. 10 000 euron suuruinen palkinto annettiin tänä vuonna tamperelaiselle fil. kand. Riitta Valorinnalle.

Pirkanmaan rahasto jakoi apurahaa kaikkiaan 72 hakijalle yhteensä 922 000 euroa. Hakemuksia tuli 940. Suurin osa tieteen apurahoista meni väitöskirjatöihin, kun taas taideapurahoja myönnettiin monenlaisiin tarkoituksiin, kuten soitinhankintoihin, näyttelyjen järjestämiseen, opintoihin tai yleisesti taiteelliseen työskentelyyn.

Kokovuotisia työskentelyapurahoja jaettiin 21 kappaletta ja vähintään puolivuotisia 16.

 

Apurahat Matti ja Helvi Heikkilän rahastosta:

Huonekaluentisöijä Mikael Holma opintomatkan tekemiseen Ranskaan ja Italiaan 4000 euroa

Teatteritieteen yo Anna Kankila näyttelijätyön opintoihin 6500 euroa

Filosofian maisteri Mika Mattila met- ja join-matriisja sekä syt- ja pyj-matriiseja käsittelevän väitöskirjatyön loppuunsaattamiseen ja pyj-matriiseja käsittelevän väitöksen jälkeiseen tutkimukseen 11 000 euroa

 

 

Muut Pälkäneen ja Kangasalan alueelta:

Lääketieteen lisensiaatti Jarkko Harju perifeerisen pulssiaallon käyttökohteita ja uuden verenpainemittausmenetelmän kehittämistä käsittelevään väitöskirjatyöhön, Pirkanmaan Sydäntutkimusrahastosta 6500 euroa

Kuvataiteilija AMK Maria Heinonen taiteelliseen työskentelyyn ja näyttelyn järjestämiseen 9500 euroa

Tekniikan tohtori Satu Jumisko-Pyykkö, positiivista non-verbaalista viestintää läheisissä ihmissuhteissa käsittelevään tutkijavaihtoon Alankomaihin 13 000 euroa

Filosofian tohtori Nina Mononen metylaation aikaansaamia muutoksia perimän toiminnassa ja niiden vaikutusta ateroskleroosin syntyyn käsittelevään väitöksen jälkeiseen tutkimukseen, Elli ja Elvi Oksasen rahastosta 26 000 euroa

Filosofian maisteri Riikka Nurminen eturauhassyöpäalttiutta käsittelevään väitöskirjatyöhön, Linnea Pirilän rahastosta 8000 euroa

Filosofian maisteri Janne Salminen teini-ikäisille pojille suunnatun nuortennäytelmän toteuttamiseen 8000 euroa

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?