Kiinteistöalan konkari välittää asuntoja nyt omassa yrityksessä

Kodeissa töissä

Perustamassaan Kodit On -yrityksessä kiinteistönvälittäjä Päivi Kuuttinen hankkii asunnon vaikka pikkulinnulle. Pälkäneellä kysyntää on erityisesti keskustan esteettömistä huoneistoista.

Kotien välittäminen on tainnut mennä veriin. Rivitalon pihalla näkyy liikettä, ja kiinteistönvälittäjä Päivi Kuuttinen ryntää kahvipöydästä ikkunaan. Yksi utelias on työntänyt päänsä yksiön oviaukosta sisään ja kiinteistönvälittäjä innostuu.

– Hei, nyt se kävi jo sisällä! Kohta se muuttaa tuonne, jos vain löytää emännän, Kuuttinen huudahtaa ja kurkkii ulos.

Uuden yrittäjän takapihalla on pari linnunpönttöä tyhjillään ja kirjosieppo tosiaan vaikuttaa kiinnostuneelta. Lintuharrastajana hän ottaisi mielellään pikkulintuja reviirilleen, vaikka ruokintapaikalla riittää vilskettä muutenkin.

Päivi Kuuttinen jätti vakituisen ruokintapaikkansa kiinteistönvälitysketjun paikalliskonttorin johtajanaaraana tänä keväänä. Päätös yrittäjäksi siirtymisestä syntyi yhdessä illassa.

– Olen nopean toiminnan ihminen. Omassa yrityksessä voin keskittyä siihen, mikä on minulle tärkeintä, eli asiakkaiden palvelemiseen ilman järjetöntä kiirettä. Ei kaduta pätkääkään, olotila on onnellinen, pomon pestistä luopunut nainen summaa.

Näin syntyi Kodit On -kiinteistönvälitystoimisto, joka tarjoaa kiinteistön- ja vuokranvälityspalveluiden lisäksi asuntoalan konsultointia englanniksi ja espanjaksi. Seitsemän vuotta matkaoppaana maailmalla ennen välittäjäksi ryhtymistä kasvattivat kielitaitoa. Toiminta-alueen ydin on Kangasalla, Pälkäneellä ja Tampereella. Yrityksen myyntikohteet löytyvät niin Etuovesta, Oikotieltä kuin Jokakodistakin. Kodit On -nimi viittaa enemmänkin yrityksen toimintatapaan netissä ”online” kuin kodittomuuteen.

– Koti On nimi ei mennyt patentti- ja rekisterihallituksessa läpi, joten pitkän harkinnan jälkeen hyväksyin Kodit On -nimen. Laitetaan sitten joulukorttirahat Hurstille hyvitykseksi, nainen toteaa.

Välittäjä pitää toimistoa kotonaan. Pesänrakennus on vielä kesken, mutta se ei työtä haittaa. Kauppoja on jo tehty, ja lisää on tulossa.

– Välittäjä on se joka liikkuu, ei asiakas. Arviot tehdään tietysti aina myyjän luona ja muut asiat hoituvat pääasiassa puhelimessa tai sähköpostilla, kalusteita odotteleva yrittäjä toteaa.

Tieto tuo etua

Kuuttiselle on muodostunut yli kymmenen vuoden kiinteistönvälittäjäuran aikana pitkiä asiakassuhteita. Kauppaa käydään elämäntilanteiden vaihtuessa, kun perhe kasvaa tai aika jättää vanhemmista. Kuuttisessa on tervettä ammattiylpeyttä. Parhaita puolia kysyttäessä, hän pörhistää kevyesti sulkiaan.

– Olen perusteellinen ja supertarkka. Monesti kiinteistönvälittäjä saa etua, jos vain jaksaa kaivaa tietoa myytävästä kohteesta.

Kuuttisen mukaan vielä vuosi sitten asuntokaupassa oli hiljaista, mutta verkon kävijämääristä näkee nyt, miten ostajien kiinnostus on lisääntynyt. Ihmiset tietävät, mitä haluavat ja harkitsevat siirtojaan tarkemmin kuin nousukaudella.

– Kohteeseen tutustutaan tarkemmin ja teetetään tutkimuksia, mikä on hyvä asia. Sitä, että tarjous tehtäisiin ensimmäisellä näytöllä, ei enää tapahdu, ammattilainen kuvailee markkinoita.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?