Hyväntekeväisyyshuutokauppa: Yrittäjät keräävät varoja nuorten työllistämisprojektiin

Lomakauden avauksessa kaksi huutokauppaa

Pälkäneläisyrittäjät ovat talven mittaan kokoontuneet suunnittelemaan Lomakauden avausta sekä paikkakunnan palveluita esiin tuovia ostospasseja ja palvelukarttoja.

Pälkäneen Lomakauden avauksen yhteydessä lauantaina 14. kesäkuuta järjestetään kaksi huutokauppaa. Yrittäjien hyväntekeväisyyshuutokaupassa kello 11 alkaen kerätään varoja paikalliseen nuorten työllistämisprojektiin.

Kello 14 järjestetään huutokauppa Poistomyynnin pihalla. Siellä myytävänä on muun muassa ravintolakalusteita.

Hyväntekeväisyyshuutokauppa pidetään Kostian Kievarin terassilla, ja meklarina toimii Aila-Inkeri, joka juontaa myös kaksi tuntia myöhemmin alkavan muotinäytöksen Fiinan pihalla.

Huutokaupassa myytävä tavara tulee pääosin pälkäneläisyrityksistä. Tuotto ohjataan nuorten työllistämisprojektiin, joka tarjoaa nuorille työtilaisuuksia ja vie iloa Pälkäneen vanhainkoteihin ja palvelutaloihin.

Hanke pyöräytetään käyntiin Aito Säästöpankin sekä Pälkäneen ja Luopioisten Lions-klubien tuella. Niiden rahoituksen turvin 4H-yhdistys pystyi tekemään työsopimukset ensimmäisten kymmenen nuoren kanssa. He työskentelevät kahden viikon ajan vanhainkodilla, Kostiakodilla, palvelutalolla ja Luopioisten Kukkiakodolla.

– Vanhainkodit ja palvelutalot päättävät, mihin käyttävät ylimääräisen resurssin. Ajatuksena on ollut, että nuoret voisivat esimerkiksi ulkoiluttaa vanhuksia tai lukea asukkaille, 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Heidi Kiiltomäki kertoo.

Hän on hyvillään, jos hankkeelle saadaan hyväntekeväisyyshuutokaupan avulla lisää rahaa.

– Jokainen tietää, ettei hoitohenkilökunnan aika tahdo riittää kuin välttämättömimpään. Nuoret tuovat kaivattuja lisäkäsiä, ja vanhukset saavat virkistystä. Lisävarojen turvin voidaan palkata täksi kesäksi lisää nuoria tai jatkaa hanketta ensi kesänä, Kiiltomäki sanoo.

Vanhainkotien ja palvelutalojen lisäksi nuoria pestataan myös kotona asustavien vanhusten avuksi. Tarjolla on esimerkiksi pihatöitä ja siivousaskareita.

Ensimmäiset kymmenen vanhusten avuksi pestattua työntekijää ovat 15–17-vuotiaita. He työskentelevät viisi tuntia päivässä ja saavat työehtosopimuksen mukaista harjoittelijapalkkaa.

Työstä koituu nuorille rahan lisäksi muutakin hyötyä. Nykyisessä työllisyystilanteessa kesätyöpaikat ovat kiven alla, ja siksi myös työkokemus on entistä arvokkaampaa. 4H tarjoaa nuorille myös päivän mittaisen Ajokortti työelämään -koulutuksen.

– Se sisältää työelämän perustietoa, joka voi olla vanhemmille itsestään selvää, mutta nuorille uutta asiaa. Päivän aikana saa esimerkiksi vinkkejä työhaastatteluun ja tietoa verokortista.

 

Lomakauden avauksesta kaksipäiväinen tempaus

Lomakauden avaus on Pälkäneeltä saat enemmän -kauppiaskampanjan kesäinen tapahtumapäivä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tempaus sai myönteisen vastaanoton. Tänä vuonna Lomakauden avaus kasvoi kaksipäiväiseksi tapahtumaksi, jonka monipuolista ohjelmaa täydentävät myös yhdistykset, jotka esittelevät päivän aikana toimintaansa ja järjestävät toiminnallisia pisteitä.

Lauantaina 14.6. tapahtuu Pälkäneen raittien varrella ja yrityksissä. Kohokohtia ovat huutokauppojen lisäksi muun muassa muotinäytös, Katti Matikainen, temppurata ja muu lasten ohjelma. Sunnuntaina 15.6. järjestetään kesän ensimmäinen Nuijanmäen tori. Käsityötaitajia ja lähituottajia kokoavat torit saavat jatkoa heinä- ja elokuun puolivälissä.

Pälkäneläisyritykset esittäytyvät tapahtumapäivän lisäksi myös esitteiden avulla. Ostospassi kertoo iloisen mielen ostosraitin palveluista ja tarjoaa mahdollisuuden voittaa yrittäjien lahjoittamia sadan euron lahjakortteja. Palvelukartasta taas löytyvät kunnan tärkeimmät palvelut.

Ostospassi ja palvelukartta jaetaan Sydän-Hämeen Lehden välissä, ja lisäksi niitä löytyy kesäkuusta alkaen yritysten tiskeiltä.

 

 

Lomakauden avauksen ohjelmaa

lauantai 14.6.

klo 10 Osuuspankin temppurata Kostian koululla

klo 11 Iloisen mielen hyväntekeväisyyshuutokauppa Kostian Kievarin terassilla

klo 11-13 Katti Matikainen tavattavissa Aito Säästöpankilla. Lisäksi strutsimaistiaiset.

klo 13 Fiinan ja Venla & Veikan muotinäytös Fiinan pihalla

klo 14 Huutokauppa Poistomyynnin pihalla

 

Muuta ohjelmaa

Sydän-Hämeen Lehden kesäpelit Kostian koulun pihalla

Kaukkalan ratsastajien keppihevostelurata Kostian koululla

Pälkäneen MLL:n luontopolku Kostian koululla

Kesäkiertueteltta S-marketin pihassa

Kakkubuffet Onnenkengässä

Ulkotori Löytötexin pihassa

Väännetään rautalangasta -työpaja, Spirraalissa, paakkelssia ja virvokkeita

Kahvakuulatori Pälkäneen Apteekissa

 

sunnuntai 15.6.

klo 12-16 Nuijanmäen tori Keltaisella Talolla ja sen pihassa

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?