Myrsky kaatoi puita ja juoksutti palomiehiä

Pelastuslaitoksen väki ei saanut pehmeää laskua kevään ja kesän ukkosmyrskykauteen, vaan maanantai-illan ukonilma pakotti palomiehet heti täydellä voimalla liikkeelle. Salamoinnin ja myrskyn seurauksena pelastuslaitosta työllistivät kymmenet tehtävät ja lukuisat automaattihälytykset. Tehtäviä oli pääasiassa Pirkanmaan länsiosissa sekä Kangasalan ja Pälkäneen seudulla.

Puita kaatuili teille useissa eri paikoissa, myös Kangasalla ja Pälkäneellä. Kaatuneita puita jouduttiin raivaamaan esimerkiksi Lahdentieltä, Raikusta ja Arajärventieltä, joka päivystävän päällikön Ari Vakkilaisen mukaan tukkeutui kokonaan joksikin aikaa alkuillasta. Puita kaatuili myös sähkölinjoille.

Salamat sytyttivät useita palonalkuja, ja esimerkiksi Sahalahdella sammutettiin maastopaloa.

Kova tuuli aiheutti Pälkäneellä myös veneen joutumisen tuulen armoille. Vene oli pelastuslaitoksen arvion mukaan kuitenkaan tyhjillään jo ajelehtimaan lähtiessään.

– Harvakseltaan olen kyllä nähnyt noin kovaa ja tauotonta salamoiden räiskytystä kuin Kangasalta palatessani, palopäällikkö Vakkilainen sanoo.

Pälkäneellä ja Kangasalla tilanne rauhoittui jo alkuillasta, mutta esimerkiksi Virroilla myrsky työllisti palomiehiä pitkälle iltaan asti.

Ilmatieteen laitos varoitti maanantaina voimakkaista ukkospuuskista. Voimakkaita ukkoskuuroja ennustettiin leviävän iltapäivän aikana maan lounaisosaan ja edelleen maan länsiosaan.

Ukkoset liittyivät erittäin lämpimään ja kosteaan ilmamassaan, jota oli levinnyt maan eteläosaan ja joka levisi päivän kuluessa pohjoisemmaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?