Karhunmaan frisbeegolfradan avajaiskilpailu: Luopioisten Lions-klubi uusi viimevuotisen voittonsa

Kotikenttäetu ei auttanut

Teemu Ahola sinkosi Karhunmaan frisbeegolfradan avausheiton.

Luopioisten Lions-klubi voitti Karhunmaan frisbeegolfradan avajaiskilpailun perjantai-iltana. Viimevuotista voittoaan menestyksekkäästi puolustaneet luopioislaiset tarvitsivat kuuden väylän mittaisella radalla keskimäärin kaksi heittoa vähemmän kuin kisaa isännöineet Pälkäneen Lions-klubin joukkueet.

Kisan jumbosija ratkesi jo ennen avausheittoa, sillä Kuhmalahden Lions-klubista ei saatu lainkaan joukkuetta kasaan. Niinpä Kuhmalahti sai järjestettäväkseen kolmen Lions-klubin ensikeväisen kohtaamisen.

 

Lajiin pääsee tutustumaan helposti

Luopioisten Lions-klubin voittajajoukkueessa heitti muun muassa Jani Körhämö.

Idea Karhunmaan frisbeegolfradasta syntyi Sappeessa vuosi sitten käydyn leijonien frisbeegolfkisan jälkeen. Jumbosijalle jääneet pälkäneläiset päättivät rakentaa oman radan ja tuoda samalla pysyvää iloa laajalle joukolle.

Avajaiskisassa kotikenttäetua ei päästy hyödyntämään, koska rata valmistui vasta kisan aattona. Kentän ympäristö oli vielä kesken, sillä Karhunmaan rantaan johtava tie oli kaivettu ylös Majaran alueen kunnallistekniikkatöiden vuoksi. Niinpä frisbeegolfradan avajaiskilpailuun kömmittiin kaivantojen pohjia pitkin.

Itse rata sen sijaan keräsi runsaasti kiitosta. Lähellä keskustaa olevalla radalla pääsee helposti tutustumaan lajiin. Se palvelee myös koululaisia ja muita ryhmiä.

Jos heittämisestä innostuu enemmän, lisää vaikeusastetta löytyy Sappeesta. Siellä myös lajisanasto tulee nopeasti tutuksi, sillä metsäradalla kiekot kolisevat helposti puihin. Enemmän heittäneet väittävät, että Sappeessa linnutkin osaavat kiroilla.

 

Kuusi par 3 -väylää

Jukka Kosken kassiin on kertynyt kymmeniä kiekkoja. Alkuun pääsee kuitenkin parilla kympin hintaisella frisbeellä.

Kostianvirran ja Lahdentien varteen rakennetun radan kaikki kuusi väylää ovat par 3 -väyliä. Taitava heittäjä selvittää väylät kahdella heitolla, jos avausheitto lentää 50–60 metrin päässä olevan korin tuntumaan.

Avajaiskisan voittajajoukkuetta vahvistanut Jukka Koski esitteli ennen kisaa erilaisia kiekkoja ja heittoja. Muutama vuosi sitten lajiin hurahtanut Koski sai kiekot kaartamaan haluamallaan tavalla tai lentämään suoraan. Ensi kertaa koreihin tähtäilleet lionsklubilaiset sen sijaan etenivät mutkikkaampaa reittiä. Virrasta tai valtatieltä kiekkoja ei kuitenkaan tarvinnut haeskella.

– Kun kunta tarjosi Karhunmaata radan paikaksi, epäilimme alkuun, miten siinä pystyy heittämään. Mutta kun suunnittelija tuli paikalle, hän sai kuusi väylää hyvin mahtumaan alueelle. Eikä harrastaja saa vahingossa kiekkoaan lentämään virtaan tai tielle, Teemu Ahola vakuuttaa.

Rataidean keksinyt ja rakennushankkeesta päävastuun kantanut Ahola sai suorittaa radan avausheiton kisan alkajaisiksi. Lisäksi tapahtuman yhteydessä palkittiin sponsorit, joiden tuen turvin hanke toteutettiin. Lions-klubilaiset tekivät raivaus-, valu- ja pystytystalkoissa hommia toista sataa tuntia. Avajaiskisan jälkeen radan hoitovastuu jää kunnalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?