Ruoholle: Viheriö oli laiha lohtu kahden 0–2-tappion jälkeen

Nurmikausi on avattu

Viheriön kutsun jo jonkin aikaa kuulleet jalkapalloilijat pääsivät odottamaansa vehreään paratiisiin eli Kyötikkälän komealle nurmelle viime viikonloppuna. Tuloksellisesti sekä Kangasalan Voiton kolmosdivisioonajoukkueen että FC Kangasalan kuutosdivisioonajoukkueen ”nurmikauden” avauspelit sujuivat kuitenkin alavireisesti: molemmat hävisivät ottelunsa.

KaVo korkkasi Kyötikkälän ruohon korkeammalla sarjatasolla pelaavan joukkueen etuoikeudella ensin. Vastassa oli TP-T ja ilmassa jalkapallosanalyytikoiden mukaan vahvasti paikallispelin henkeä. Joukkueiden pelaajat ovat muun muassa aiempien vuosien keskinäisistä siirroista johtuen hyvinkin tuttuja toisilleen; TP-T:n vahvuudessa on edelleen useampikin kangasalalaispeluri ja osa kavolaisista on edustanut urallaan myös TP-T:tä.

Kentällä ei kuitenkaan pelattu sovinnollista maalitonta tasapeliä, vaan vierailijat veivät voiton maalein 0–2. KaVo ehti jo kertaalleen tuulettaa avausosumaa, mutta maali jäi lopulta hyväksymättä. Otteet olivat kuitenkin yritteliäitä, joten valmennusjohdon päällimmäisenä huolena vaikuttaakin olevan viimeistelyn saaminen kuntoon. Nousijajoukkue on onnistunut viidessä pelissä maalaamaan vain kuudesti – mutta ei kertaakaan vieraskentällä. Kovaksi kotijoukkueeksi näin ollen profiloitumassa oleva KaVo on saalistanut viidestä ensimmäisestä pelistään yhden voiton.

KaVo jatkaa pisteiden metsästystä kotonaan 30. toukokuuta, jolloin vastaan asettuu TKT.

FC Kangasala palaa Kyötikkälän nurmelle jo aiemmin, sillä sen seuraava kotiottelu on edessä jo keskiviikkoiltana. Tuolloin päästään

Punapaitainen KaVo joutui taipumaan TP-T:lle Kyötikkälän nurmella, jolla päästiin pelaamaan kauden ensimmäiset pelit viime viikonloppuna. Nurmi ei tuonut onnea, sillä myös FC Kangasalan kuutosdivisioonataipaleen ensimmäinen kotipeli päättyi Kyötikkälässä tappioon.

todellisen paikallispelin makuun: nuoren joukkueen virettä kuutosdivisioonassa tulee testaamaan KaVo:n kakkosjoukkue.

Myös FC Kangasala on kärsinyt maalinteko-ongelmista. Vastustajan verkkoa on saatu pöllytettyä toistaiseksi vain kerran, kauden avauspelissä SW:n kakkosjoukkueelle kärsityssä 3–1-tappiossa. Sen jälkeen pelattu nurmiavaus Kyötikkälässä tuotti tappion FC PaPo:lle luvuin 0–2.

Yleisöryntäyksestä ei voida vielä puhua, mutta fanikulttuurin voi kuitenkin sanoa olevan viriämässä. KaVo:n otteita seurasi, pelkän vastustajan bussikuskin sijaan, monikymmenhenkinen yleisö. Myös FC Kangasalan kotiavausta Kyötikkälässä saapui katsomaan yli 60 innokasta.

Kuka rikkoo ja ketä? Tuomareilla ei ole aina helppoa. Kyötikkälässä pelaajat pääsevät sentään kaatumaan pehmeälle nurmelle Pikkolan hiekan sijaan.

Kyötikkälä on ykkönen

Kyötikkälän nurmikenttä on luokiteltu Kangasalan ykköskentäksi, ja edustuskelpoisuuden säilyttämiseksi sen käyttöä on jonkin verran pyritty rajoittamaan.

Stadionin vieressä sijaitseva kakkoskenttä toimii paitsi harjoituskenttänä myös junioriturnausten pelipaikkana.

Suoraman nurmikenttää hoidetaan yhtä intensiivisesti kuin Kyötikkälän kenttää.

Suinulan ja Sahalahden Taustialan kentillä hoitaja käy muutaman kerran viikossa.

Pikkolan, Tarpilan, Suoraman, Nattarin, Lemetyn, Ruutanan ja Iskelän hiekkakentät tasataan viikoittain tai tarvittaessa. Sahalahden lähiliikuntakenttä Sariolan koulun tuntumassa lanataan tarvittaessa.

Kirkonkylän kenttä hoidetaan erityisesti pesäpalloilijoiden tarpeita huomioiden.

Muut lähiliikuntakentät tarkastetaan säännöllisesti ja tarvittaessa lanataan. Kentät ovat kuntalaisten vapaassa käytössä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?