Kotimajoitusta Kangasalle ja Pälkäneelle

Kangasallakin on suotta surkuteltu matkailijain majoittumismahdollisuuksien puutetta, niukkuutta.

Maatalousnaiset, martat ja maamiesseurat, 4H-laiset, partiolaiset, reservin upseerit ja aliupseerit: käynnistäkää kotimajoitustoiminta! Kolmekymmentä kotimajoittajaa luulisi suuresta kunnasta hyvinkin löytyvän, kun toimeksi pannaan. Sitten tiedot tietoverkkoon, kunnan sivuille ja vuotuisiin matkailuesitteisiin.

Kotimajoittuminen on monin tavoin erittäin mielekäs menetelmä tilapäiseen yöpymiseen sekä tienoon nähtävyyksiin, elämyksiin, asukkaisiin ja elämäänsä tutustautumiseen. Vaatimatonkin yösija suomalaisessa kodissa viehättää monia kaukaakin matkanneita.

Kiintoisimmat, mieluisimmat majapaikat olen kokenut vähäisissä yksityiskodeissa Miehikkälän markkinoilla, Pietarin liepeellä inkeriläiskylissä, Vienan ja Aunuksen Karjalassa, liiviläisperheessä Latviassa, Saksassa Alppien äärellä ja koillisen Unkarin pienessä maalaiskylässä kukkuvia sammakoita kuunnellen.

 

Mikko Kiio

Mäntyveräjä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?