Partiotaitokilpailut Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa kisattiin viikonloppuna Kangasalla

Partiotaidot esiin pyöräillen

Matkaa kisaajille kertyi 53–80 km kilpailusarjasta riippuen.

Perinteiset kansalliset partiotaitokilpailut Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa järjestettiin tänä vuonna perinteistä poiketen pyöräillen. Kaiken kaikkiaan 66 vartiota ottivat mittaa toisistaan viikonloppuna Kangasalan ja itäisen Tampereen maisemissa. LXI Leon Lenkin mestaruuden vei Pirkkalan Sotkanpoikien Ankka -vartio. XLV Hilkan Kilvan voittoa juhli Littoisten Pirtapiikojen Elma -vartio.

Viikonloppuna kisatun kilpailun järjestivät vuorostaan Hämeen Partiopiirin Roineen Tytöt, Harjun Pojat, Kostian Kahlaajat ja Sahalahden Sinisudet.

– Perinteisestihän Kangasalan Leon Lenkit ja Hilkan Kilvat on käyty soutaen, jolloin sininen ja punainen sarja ovat saaneet tyytyä kävelyyn. Kun aloitimme kilpailun suunnittelun pari vuotta sitten, mietimme miten voisimme tarjota kaikille jonkin poikkeavan etenemistavan ja ajattelimme kokeilla, kuinka pyöräily houkuttelisi osallistujia, kilpailunjohtaja Reetta Kaipia kertoo.

Samassa yhteydessä järjestettiin myös kansalliset sininen ja punainen sarja sekä Hämeen Partiopiirin mestaruuskilpailu. Parin viime vuoden ajan mukaan on voinut ilmoittautua myös ei-vielä-partiolaiset yhdessä partiota harrastavan kaverinsa kanssa.

Ketkä ovat Leo ja Hilkka?

Saha soi Suoraman kentällä, kun 66 vartiota suorittivat lähtötehtäväänsä labyrintin tekoa.

Tiiviin kahden päivän retkellä suoritettiin monipuolisia ja vaativia peliteemaa kantavia tehtäviä, jotka edellyttivät kilpailijoilta erilaisten taitojen lisäksi myös luovuutta ja kekseliäisyyttä. Kilpailureitin varrella pääsi tutustumaan Kangasalan kauniiseen järvi- ja harjumaisemiin. Yörasti löytyi Ruutanasta Lintukalliontieltä. Matkaa kertyi 53–80 km kilpailusarjasta riippuen. Kilpailu oli yli 14-vuotiaille, mutta yläikärajaa ei ollut.

– Tämän vuoden kilpailuviikonlopusta jäi kaikille oikein hyvät ja aurinkoiset tunnelmat. Kilpailijat kehuivat erityisesti Kangasalan kaunista reittiä, Kaipia kertoo tyytyväisenä urakan jälkeen.

Ensimmäinen Leon Lenkki kisailtiin myös Kangasalla 60 vuotta sitten. Kilpa on saanut nimensä kunnianosoituksena Tampereen Kotkien perustajalle Leo R. Böökille. Böök toimi myös Hämeen Partiopiirin johdossa pitkään. Hilkan Kilpa on nimetty hämäläisen partiovaikuttaja Hilkka Sulasaaren mukaan. Kilpa järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1970. Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa ovat vaativia kilpailuja. Joidenkin mielestä Leon Lenkin voittaminen on jopa Suomen mestaruutta arvokkaampaa. Ensi vuonna taidoista otetaan mittaa Lahdessa.

Yörasti löytyi Ruutanan maastosta Lintukalliontieltä.

Voittajavartiot 2014:

Harmaa (Leon Lenkki): Ankka, Pirkkalan Sotkanpojat, Häme

Ruskea (Hilkan Kilpa): Elma, Littoisten Pirtapiiat, L-SP.

Punainen: Pa-Ha, Tampereen Kotkat, Häme.

Sininen: Karhonen, Näsin Tytöt, Häme.

Vaaleanpunainen (Rennompi sarja): Kihniöpöly, Kihniön Katajaiset, Häme.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?