Minä tahdon

Kun opetuslapset kyselivät Jeesukselta, miten heidän pitäisi rukoilla, Jeesus opetti heille Isä meidän -rukouksen.  Siinä on huomioitu kaikki oleellinen. Jos olisi ollut joku parempi rukous, Jeesus olisi varmasti opettanut sen.

Edesmennyt piispa Nikolainen määritteli synnin lyhyesti kahdella sanalla: ”Minä tahdon”. Me tahdomme monenlaisia asioita itsellemme vaikka emme niitä aina välttämättä edes tarvitse. Meillä on usein selkeä näkemys siitä, miten asioiden pitäisi mielestämme olla ja rukouksissamme pyydämme, että Jumalakin ymmärtäisi perustelumme.

Rippikoulussa opetetaan, että on ainakin kaksi rukousta, joihin Jumala vastaa aina myöntävästi. Ensimmäinen niistä on: ”Tapahtukoon sinun tahtosi”. Kun me rukoilemme Jumalan tahdon toteutumista elämässämme voimme uskoa siihen, että Jumalan armo kantaa silloinkin, kun omat tahtomisemme eivät toteudu. Nimittäin toinen varmasti myönteisen vastauksen saava rukous onkin: ”Jumala, ole minulle syntiselle armollinen.”

Mirja-Leena Hirvonen

diakonissa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?