Pommimaakari jätettiin ilman tarvikkeita

Kauppiaat ovat puuttuneet alaikäisten ostoksiin. Pälkäneen K-Supermarketissa havahduttiin, kun lapset ja nuoret alkoivat kantaa kaupasta viemärinavausainetta. Laatikollinen ainetta katosi poikkeuksellisen nopeasti hyllystä.

– Kassatyöntekijä puuttua asiaan, koska hän oli kuullut, että aineesta voi rakentaa pommin. Päätimme puhaltaa pelin poikki ja lopettaa putkenavaajan myynnin alaikäisille, kauppias Sanna Karppinen kertoo.

Henkilökunta pysäytti yhden viemärinavausaineen ostajan kassoilla. Pienen jututtamisen jälkeen ostos jätettiin liikkeeseen, kun selitys tukkeutuneesta viemäristä ei vaikuttanut aidolta.

– Kerroimme, kuinka vakavat seuraukset räjäyttämisellä saattaa olla, Karppinen kertoo.

S-Marketin marketpäällikkö Pirjo Koivisto ei ole viime aikoina törmännyt ilmiöön, vaikka se onkin hänelle tuttu aiemmilta vuosilta.

– Tällaista ilmenee aina kausittain. Olemme ohjeistaneet henkilökuntaa joistakin aineista, joita ei saa myydä alaikäisille, jos on epäilyä väärinkäytöstä. Jostain näitä villityksiä aina nousee esiin, Koivisto toteaa.

Kostian koulun rehtori Sari Halonen ei ole törmännyt lasten pommikokeiluihin. Myöskään poliisi ei ole saanut ilmoituksia Pälkäneen seudulta, mutta sinänsä ilmiö on poliisille tuttu. Pienikin omatekoinen räjähde tai pommi on vaarallinen. Viemärinavausaine on emäksistä ja se voi syövyttää ihoa tai silmiä, jolloin seuraukset voivat olla elinikäisiä.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?