Monitoiminaiset palkittiin

Tauno Sairiala -kulttuuripalkinnot luovutettiin tänä vuonna Paula Härköselle ja Anja Mattila-Tolvaselle.

Palkitsemistilaisuudessa pääkirjasto Arkissa puhunut Pälkäneen kunnan kulttuurituottaja Marketta Vaismaa löysi palkittujen teoista yhtymäkohtia urheilun yksilösuorituksiin ja joukkuepelaamiseen.

Paula Härkönen sai kiitoksia toiminnastaan Pälkäne-Seurassa ja erityisesti Kostianvirran taistelun 300-vuotisjuhlallisuuksien järjestelyissä. Härkönen vaikutti omalla panoksellaan Kostian vanhan ajan markkinoiden ja Kotoa pois -kuvaelman toteutumiseen. Vaismaa kuvasi Härköstä luottopelaajaksi, joka ei pelkää haasteita.

– Yksilölajin vahvuuksia näytit kehittämällä Geo-Kostian. Samalla osoitit suunnan: historia ei ole vain taakse katsomista, se on myös tulevaisuuteen katsomista ja ajassa olemista, Vaismaa muistutti.

Taiteen kanssa maailmalle

Taiteilija Anja Mattila-Tolvasen töitä oli esillä Napolin kaupungin taidemuseossa viime vuonna.

– Taitelijana sinä olet varmasti sielultasi yksilölajin edustaja. Olet jo pitkään tehnyt työtä taiteen parissa. Kun veit töitäsi Napoliin, veit sinne myös Pälkäneen. Työsi on esimerkki siitä, että pienehkön kunnan ei tarvitse jäädä roikkumaan maailmanreunalle, vaan Pälkäne voi itse mennä maailman keskipisteeseen, Vaismaa totesi.

Yksilösuoritusten lisäksi Mattila-Tolvasesta löytyy joukkuepelaaja, kun hän pyysi Kostianvirran juhlanäyttelyn, Kostian kajon, toteutukseen mukaan Epaalan koulun oppilaat, jotka siinä vaiheessa miettivät kohtaloaan koulun ollessa lakkauttamisen alla.

– Samalla kun näyttely valotti lasten näkökulmasta Kostianvirran taistelun tapahtumia, aikakauden asumista, ravintoa ja vaatetusta, se osoitti että ihmiset selviävät hyvinkin vaikeista asioista. Ja monesta vaikeasta asiasta versoo uutta. Tässä tapauksessa siitä tuli muun muassa taidetta, Vaismaa totesi.

Vaismaan mukaan vapaaehtoinen toiminta antaa paljon, mutta se myös vie paljon voimia, erityisesti silloin, kun tekijöitä on vähän.

– Toivon, että palkinto rohkaisee teitä jatkamaan upeaa työtänne ja osoittaa myös, että se mitä teette, on näkyvää ja merkityksellistä.

Paula Härköselle ja Anja Mattila-Tolvaselle myönnettiin Tauno Sairiala -palkinnot. Palkinnon luovuttivat vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Jukka Kittilä ja kulttuurituottaja Marketta Vaismaa Pääkirjasto Arkissa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?