Modernisti salongeissa

August Saarinen & Vuolas Virta.

Kangasalan Salonkimusiikki -tapahtuma tarjoaa 6.-8. kesäkuuta iskelmän kulta-aikaa, lumoavaa liediä, virtuoosimaista mustalaismusiikkia sekä maistuvia oopperan helmiä. Uutuutena on maksuton lastenkonsertti.

August Saarinen & Vuolas Virta vievät iskelmän kulta-aikaan. Seitsenhenkinen nuorista ja lahjakkaista Sibelius-Akatemian musiikinopiskelijoista koottu orkesteri nostaa Olavi Virran kuolemattomat kappaleet myös nuorempien tietoisuuteen sekä perinteisin että modernein sovituksin. Mestarin uudet vaatteet perjantai 6. kesäkuuta kello 19, Kangasalan kirjastossa. Kahvitarjoilu ennen konserttia kello 18.30.

Lied-musiikin intiimi luonne pääsee oikeuksiinsa Liuksialan kartanossa. Duo Musicare, Piia Rytkönen, laulu, Juuli Vaulasvirta, piano, vie kuulijat liedin maailmaan klassisesti, mutta myös uusilla jännittävillä sovituksilla. ”Pai, pai paitaressu -konsertti lauantaina kello 14, Liuksialan kartanossa.

Myös asiapitoinen, huumorilla maustettu juonto on salonkimusiikkikonserteissa oma mielenkiintoinen ja nautittava ohjelmanumeronsa. Sekä Liuksialan lied-konsertin että sunnuntain päätöskonsertin juontaa toimittaja Matti Posio.

Kuhmalahden Taidepappilassa Pappilan Miinan Csárdás -konserttissa esiintyy Finngips lauantaina kello 20. Finngips-kvartetin virtuoosimaista mustalaismusiikkia täydentävät omaperäiset sovitukset, improvisaatiotaito ja muusikoiden luontainen temperamentti.

Sunnuntain maksuttomassa lastenkonsertissa kello 14 kuullaan kolme Alan Ridoutin säveltämää huimaa tarinaa viulun, huilun, kontrabasson ja kertojan yhteistyönä. Härkä Ferdinand, Pieni surullinen ääni sekä Keisari ja paratiisilintu esitetään Pirttillä Tapulintie 6:ssa. Esitys kestää väliaikatarjoiluineen noin tunnin. Suositusikä vähintään 4 vuotta.

Kangasalan Salonkimusiikin päätöskonsertti tarjoaa yllätyksellistä makujen musiikkia. Salonkimusiikin perinteisiin kuuluu väliajoilla nautittava pieni syötävä ja juotava, mutta nyt päätöskonsertissa kokeillaan uudella tavalla, miten musiikki ja maut sopivat yhteen. Onko Blue Tango kaihoisampi kun sitä kuunnellessa nauttii tummaa suklaata? ”Makuja mielelle ja kielelle” sunnuntaina kello 18 Pirttillä.

Kangasalan Salonkimusiikki soi nyt 18. kerran. Kangasalan Salonkimusiikki -tapahtuman järjestäjinä ovat Kangasalan Musiikin Ystävät ry sekä Kangasalan kunta. Taiteellisena johtajana toimii musiikin maisteri, viulisti Eeva Oksala.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?