Sammonkulman avajaisissa ihasteltiin kotoisaa terassia ja kahvila-ravintolan uudistunutta ilmettä

Sammonkulma palvelee jälleen

Sanna Heikkonen (vasemmalla ylhäällä) iloitsee, että Sammonkulmalle pääsee taas kahville.

 

Maarit Fransnell, Sanna Heikkonen ja Marika Ruokoniitty istuvat lapsineen avajaisiaan viettävän kahvila-ravintola Sammonkulman terassilla. Lapsilla on päässään mitä värikkäimpiä kesähattuja ja käsissään jäätelötötteröt tai limsapullot.

On kesä, ulkomittarissa 29 asteen lukemat, ja ihmiset terassilla näyttävät autuailta pienenkin tuulenvireen osuttua kohdalle.

Sanna Heikkonen iloitsee uuden yrittäjän löytymisestä Sammonkulmaan.

– Oltiin me niin orpopiruja siitä lähtien kun Sammonkulma pisti ovensa kiinni. Oli tapana juoda täällä aamukahvit. Onneksi nyt on taas paikka minne tulla porukalla aamuisin.

– Ja täällä voi syödäkin, lisää Maarit Fransnell. – Paikka on remontoitu niin kivaksi, että sisälläkin viihtyy.

Marika Ruokoniitty huokaisee.

– Ja ihanat uudet tuolitkin terassille on hankittu. Näissä löhöää mielellään kauemminkin.

 

Isäntää piti lämmitellä

Sisätiloissa kiemurtelee asiakkaiden jono ulko-ovelle saakka. Miia Kinnari, Marianna Kotilainen ja Jenni Saari palvelevat asiakkaita minkä kerkiävät. Oriveden leipomon täytekakut, leivokset, leivät ja muut herkut vaihtavat nopeasti omistajaa.

Leipomo on kuudes Miia Kinnarin avaama Oriveden leipomo. Kinnari kertoo innon uuden paikan avaamiseen syntyneen heti, kun hän luki Sydän-Hämeen Lehdestä Sammonkulman sulkeneen ovensa.

– Ryhdyin heti lämmittelemään isäntää ajatukseen.  Onhan meillä molemmilla kädet täynnä töitä, mutta harvoin minun tekee mieli sanoa uusille haasteille ei. Joku tovi siinä sitten meni, että isäntä suostui ehdotukseeni.

Isännän, Matti Tuomisen, kädentaidoilla Sammonkulma onkin pääasiassa remontoitu. Tumman, pirteän vihreällä höystetyn rouheaan vivahtavan sisustuksen suunnitteli Kinnari itse.

Koko paikka on pistetty keittiötä myöten uusiksi. Muovilattiat vaihtuivat ruskeaan laminaattiin, ja keittiö päivitettiin nykyaikaan.

 

Ruokaa iltaan saakka

Sammonkulmassa työskentelee kolme kokkia, joista avajaisissa paikalla ovat Eerika Forsman ja Tanja Koskinen. Ravintolapäällikkönä työskentelee Jenni Saari.

Lounaan lisäksi Sammonkulmassa on ruokalista, jonka tuotteita tarjoillaan joka ilta yhdeksään saakka.

Raaka-aineina suositaan lähituotteita. Aterioilla on tarjolla muun muassa Penttilän tilan laatikoita ja Laurilan tilan salaatteja. Penttilän internetistä tilattuja tuotteita voi myös noutaa Sammonkulmasta.

– Suunnitelmissa olisi myös saada ruoan oheen tarjolle olutta, Kinnari mainitsee.

Ulkona kesäkukkia ja mansikoita myy Pellikan puutarha.

– Jahka tästä meno vakiintuu, voisi pihalle suunnitella jonkinmoista toriakin.  Teemme kaikkemme, jotta asiakkaat ovat tyytyväisiä, Kinnari sanoo.

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?