Kuntapalvelut: Pälkäne tarjoaa luksusta

Savusaunaa kaikille keskiviikkoisin

Uinti Kukkiassa kruunaa saunaillan.

Pälkäneellä on kenellä tahansa mahdollisuus nautiskella kesällä savusaunan ihanuudesta. Rajalansaaren sauna Luopioisten kirkonkylän kupeessa lämpiää kesä-elokuun ajan joka keskiviikko kaikille halukkaille. Kunnan omistaman saunan lämmitysvastuu on Mikkolan Navetan kokoamalla lämmitysringillä, jonka jäsenistä kukin vuorollaan hoitaa saunan kylpemiskuntoon.

Keskiviikkosauna toimi jo viime suvena samanlaisella konseptilla. Lähitienoon vaki- ja kesäasukkaat löysivät saareen hyvin, mutta kunnan kaikkiin osiin ei viesti vielä kunnolla kantautunut.

Tänä vuonna toivotaan kävijöitä riittävän aina Padankoskea ja Äimälää myöten. Viiden euron saunamaksu tuskin pelottaa ketään jäämään nautinnosta osattomaksi.

 

Venekyydillä saareen ja takaisin

Kukkian rannalla kun ollaan, pääsee saunasta tietysti pulahtamaan myös uimaan, joten uikkarit kannattaa varata mukaan muun saunavarustuksen ohella. Myös lauteilla ollaan uima-asussa, sillä naisten ja miesten vuoroja ei ole erikseen. Saunan ulkopuolella on pesupaikka, jossa voi peseytyä muiden katseilta suojassa.

Aivan savusaunan vieressä on tilava keitto- ja ruokailukatos, jonka järeän pöydän äärellä voi nauttia eväitä järvimaisemia ihaillen.

Katoksesta löytyy myös juuri kunnostettu tulisija puuhelloineen ja grilleineen, joten pannukahvienkin keittäminen onnistuu. Samalla retkellä kannattaa tutustua myös saaren monipuoliseen luontoon.

Rajalansaaren sauna on saaren kirkonkylän puoleisessa päässä Vähäsalmen rannalla. Maitse tultaessa kannattaa ajaa Retkitien päähän, mistä löytyy parkkipaikka Kesäkehräntien risteyksestä. Siitä lähtee parinsadan metrin mittainen polku rantaan. Rannalta on hyvä näköyhteys saareen, joten viittomalla saa nopeasti tilattua venekyydin saunalle. Karttakin löytyy Mikkolan Navetan nettisivujen kuntainfo-osiosta.

 

Sametinpehmeät löylyt

Mirjami Valli oli saunamajurina, kun löylyjä testattiin ensi kertaa talven jälkeen. Kiuaskivet oli juuri vaihdettu Olli Klemolan ammattitaidolla ja hieman jännitettiin, antavatko uudet kivet kitkeryyttä löylyihin.

Turha pelko! Kivistä sihisi mahtavan pehmeät löylyt, ja lämmittäjä oli onnistunut kuuden tunnin urakastaan täydellisesti. Minkäänlaista kitkua tai savua ei voinut aistia.

Savusaunan löyly pitäisi jokaisen kokea edes kerran elämässään. Se ei lyö kasvoille ja hartioille äkkinäisesti, vaan nousee pehmeästi ja huomaamattomasti kuin usva.

Samettisen löylyn päälle uinti lähes 20-asteisessa Kukkiassa täydentää kokemuksen. Tykkään!

 

Savusaunan tunnelmallinen hämäryys.

 

Rajalansaaren savusauna

Avoinna kaikille keskiviikkoisin 4.6. – 27.8. kello 18 – 21.30

Mukaan uima- ja saunavarustus

Keitto- ja grillausmahdollisuus

Veneettömille kuljetus saareen ja takaisin

Saunamaksu 5 e/henkilö

Saunaa vuokrataan myös yksityiskäyttöön lämmitettynä tai itse lämmittäen

Vuokrattavissa myös hirsimökki, jossa petipaikat 6-10 hengelle

Lisätiedot ja varaukset:

Mikkolan Navetan kuntainfopiste ti ja to klo 10-14

Puhelin 046 9020 581

www.mikkolannavetta.fi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?