Epäasiallista hoitoa Kangasalan terveyskeskuksessa

Vaimoni lonkkanivel vaihdettiin Coxassa maaliskuun lopussa. Leikkauksen jälkeen hänet siirrettiin kuntoutumaan Kangasalan terveyskeskuksen vuodeosastolle. Coxassa hoito oli erinomaista, mutta samaa ei voi sanoa Kangasalan terveyskeskuksen vuodeosastosta.

Käytävästä kuului hoitajien keskustelu, jossa he arvelivat, että tällaisia leikkauksia ei tämänkuntoiselle potilaalle kannata tehdä. Tämä on epäasiallista puhetta, koska Coxan kirurgi oli päättänyt leikkauksesta.

Kuuluuko henkilökunnan nähdä sairastietoja usean vuoden takaa?  Sairastiedot ovat Pälkäneen omalääkärin tiedossa.

Käytävällä kuului komentoja ”laske vaippoihin”, jonka jälkeen käytävällä kikateltiin kovaäänisesti. Huippuesimerkkinä kakat vaipoissa oleva muori tuotiin yhteisiin ruokailutilaan. Eikö tämä ole terveysriski?

Kuntoutuksen piti alkaa välittömästi ja jatkua joka päivä. Vuodeosastolla oli vain yksi jumppari. Siksi kuntoutusta oli vain kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Jumppari hoiti työnsä asianmukaisesti.

Vaimoni meni huonompaan suuntaan koko ajan kunnes asiasta huomautettiin. Vaimoni oli huoneessa lähinnä yksin, hoitajat kävivät lähinnä vain ruoka-aikoina. Hälytyskellon soittamisen jälkeen hoitajien tulo kesti liian kauan, jopa puoli tuntia. Huonon hoidon takia vaimoni tuotiin ennenaikaisesti kotihoitoon.

Toivo Lundahl
Pälkäne

Terveyskeskus vastaa

Kangasalan terveyskeskussairaalan vuodeosasto pahoittelee vaimonne kokemaa epäasiallista hoitoa ja kohtelua.

Palautteenne on huomioitu ja kiinnitämme entistä enemmän huomioita potilaan kunnioittavaan kohteluun sekä hoidon toteuttamiseen asianmukaisesti.

Pyydämme Teitä ja hoidossamme ollutta omaista olemaan yhteydessä terveyskeskussairaalan osastonhoitajaan asian tarkemmaksi selvittämiseksi.

Johtava ylilääkäri

Sari Mäkinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?