Jukolan viesti Kangasalle kesällä 2019

SK Kangasalan saatua järjestelyoikeuden vuodelle 2019 kisataan Jukolan ja Venlojen viesti viiden vuoden päästä Kangasalla Heponiemen maastoissa. Jukolan viestin johtoryhmä myönsi torstaina suuren suunnistustapahtuman järjestelyoikeuden vuosille 2018–21.

Alun perin haussa olivat järjestäjät vuosille 2018–20, mutta neljän loppumetreille valitun hakijan erot olivat niin pienet, että johtoryhmä päätti myöntää järjestelyoikeudet suoraan neljälle vuodelle.

– Hakijat joutuivat tekemään valtavan työn hakemuksensa eteen erilaisten lupien ja taustapäätösten teossa. Siksi oli perusteltua myöntää kaikille neljälle hakijalle Jukolan viestin järjestelyt. Hakuasiakirjat ovat hyvä pohja aloittaa kilpailun suunnittelu ja toteutus, toteaa Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

Johtoryhmään kuuluvat Kaukametsäläisiä edustavan Sihvosen lisäksi Petteri Palmi Suunnistusliitosta ja Timo Pöysti pääyhteistyökumppani Puolustusvoimista.

Tänä vuonna Jukolan viesti kisataan Kuopiossa. Vuoden 2019 Kangasalaa edeltävät järjestämisvuorossa Paimio, Lappeenranta, Joensuu ja Lahden seutu.

Kangasalan Jukolan viesti kerännee yli kymmenen kertaa enemmän osanottajia kuin Haltialla vuonna 2001 järjestetty pitkien matkojen SM-kisa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?