Kuhmalahden kylän miehet vievät joukkueen Jukolaan

Jukolan joukkueen Sakari Hinkkala ja Markku Viitala tekevät lähtöä iltarasteille. Joukkuekaveri Juho Höysniemi ehti ampaista jo metsään.

Kuhmalahden Kisan naiset osallistuivat ensimmäisen kerran vuonna 2008 Venlojen viestiin ja ovat pitäneet perinteestä kiinni siitä lähtien. Nyt kylän miehet ovat Venlojen innoittaman kasanneet Kisan historian ensimmäisen miesjoukkueen ja kilpailevat 14.6. starttaavassa Jukolan viestissä Kuopiossa.

– Viime kesänä on pistetty ”nimet paperiin” ja aloitettiin treenaaminen iltarasteilla. Täällä Kuhmalahden kiintorasteilla on tullut myös käytyä talven mittaan, tiimi kertoo.

Joukkueesta löytyy repertuaaria aloittelijoista aika taitaviinkin suunnistajiin. Jukolan rasteilla Kuhmalahden Kisan väreissä juoksevat Sakari Hinkkala, Juha Hokka, Tero Vähäsöyrinki, Marko Leppälä, Marko Martikainen, Markku Viitala ja Juho Höysniemi. Tavoitteena on saada joukkue hyväksytysti maaliin.

Iltarasteja ja suunnistusaiheisia sketsejä

Valmistautuminen viestiin on sujunut hyvin. Joukkueen valttikortti on ollut asuinpaikan keskeinen sijainti iltarasteihin nähden. Kuhmalahdelta pääsee hyvin Oriveden, Tampereen ja Sydän-Hämeen rasteille. Kompassin kanssa kulkemisen lisäksi joukkueen omassa Facebook-ryhmässä lietsotaan suunnistusaiheisia sketsejä, ettei kukaan alkaisi lepäämään laakereilla. Kisataktiikkaa on myös jo vähän hiottu kuntoon.

– Kokeneimmat kävijät hoitavat vaikeimmat ja pisimmät taipaleet, luottomiehet ottavat yövuorot, kovimmat juoksijat saavat kaksi viimeistä osuutta ja loput menee arpomalla. Meidän lähtönumero on 1445.

Joukkueella ei ole vielä mitään nimeä, mutta tiimi uskoo, että luultavasti se tulee olemaan sellainen jäniskevennyksen tyylinen.

Maailman suurin suunnistusviesti Jukolan viesti kilpaillaan 14.–15.6. Kilpailukeskuksena toimiin Kuopion Vehmersalmen Rytökylä. Kuopio-Jukolaan on ilmoittautunut yli 16 000 suunnistajaa ja paikalle odotetaan jopa 30 000 katsojaa.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?