Robin Hood iskee jälleen

Kuva Robin Hood ja Nottinghamin sheriffi miehineen. Etualalla sepänsälli ja prinsessa Armida.

Kangasalan Pikkuteatterissa on pyöräytetty roolit ympäri. Teatterin nuorimmaiset, 7–13-vuotiaat esittävät koko illan näytelmän Robin Hood, ja13–15-vuotiaat työstävät satunäytelmän Sepän sälli ja prinsessa. Ohjaaja Mika Eerolan mukaan lapset saavat tehdä ihan tosissaan töitä. Robin Hood on haastava sekä näyttelijöille että ohjaajalle. Mukana on elävää musiikkia, taistelukoreografiaa ja välillä ”lyödään läskiksi”.

– Päätimme siirtyä uudelle tasolle, koska moni on mukana jo kolmatta tai neljättä vuotta. Joka vuosi täytyy oppia jotain uutta, ettei aina ole samanlaista, Eerola toteaa tyyneen tapaansa.

Vanhasta tarinasta pidetään kiinni, mutta Kari Rentolan sovitus antaa mahdollisuuden leikittelyyn. Varsinkin laulut karkaavat hurtin huumorin puolelle. Taistelukoreografiat on luonut monen budolajin harrastaja Ville Orttenvuori. Kamppailuja Robin Hoodin tarinassa riittää, kun Sherwoodin metsän iloinen joukko taistelee Nottinghamin sheriffin ja hänen luihun joukkonsa kanssa. Näytökset ovat osa Lasten löytöretki -tapahtumaa.

Sepänsällin ja prinsessa on kesäteattereiden käsikirjoituskuninkaan Matti Wanteen käsialaa. Uusi käsikirjoitus sai alkunsa Pekko ja peikonpyydystäjät -näytelmän sivutuotteena pari vuotta sitten.

– Käsikirjoitus eteni hitaammin, koska Pekko oli silloin tärkeämpi. Kaivoimme tiedoston esiin, ja Wanne kirjoitti 3–4 versiota, joihin kirjoitettiin myös ohjaajan virityksiä, Eerola kertoo maahisia ja menninkäisiä vilisevästä kappaleesta.

Kuninkaallisen golfkentän rakentaminen tempaa hovin ja kansalaiset hurjaan pyöritykseen, jossa tasapainoillaan uhanalaisen metsän säästämisen ja kuninkaan pyrkimysten välimaastossa.

Molempien esitysten puvustus on jälleen taattua Heidi Jaakkolan laatua, jossa hahmot saavat arvoisensa vaatteet. Tunnin mittainen näytelmä avautuu helposti myös perheen pienemmille.

Pikkuteatteri

Esitykset Kangasalan kesäteatterilla Mobilian kupeessa.

Robin Hood 30.6.–6.7.2014

Sepänsälli ja prinsessa 13.–20.7.2014

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?