Gospel-musiikki: Riemun ja ylistyksen laulut myivät kultaa Suomessa ja ilmestyivät jo englanniksikin

Pekka Simojoki sai neljännen kultalevynsä

Pekka Simojoki kirkkokonsertissa Luopioisissa viime kesänä.

Kangasalla asuvalle muusikko Pekka Simojoelle myönnettiin kesäkuun alussa kultalevy vuonna 2012 julkistetusta äänitteestä Ylistys. Levy sisältää kymmenen Simojoen omaa laulua, muun muassa ylistyslaulut Voi mikä riemu, Yksi nimi ja Alku ja loppu.

Tänä vuonna levystä on ilmestynyt myös englanninkielinen versio nimeltä Nordic Praise.

Pekka Simojoki kuuluu Suomen tunnetuimpiin ja tuotteliaimpiin gospelmuusikoihin. Freelancerina työskentelevä Simojoki on tehnyt jo noin 700 laulua ja julkaissut yksin tai eri kuorojen, yhtyeiden ja muiden kokoonpanojen kanssa yli 50 äänitettä.

Hänen tuotantoonsa kuuluu laulujen ohella muun muassa hengellisiä musikaaleja, messuja, näytelmiä ja lapsille suunniteltuja ohjelmakokonaisuuksia. Hän on edustanut Suomea ulkomailla monissa tilaisuuksissa ja tehnyt useita kymmeniä konserttimatkoja eri puolille maailmaa.

Simojoen Hiljaisuuden lauluja -kokoelma on julkaistu tähän mennessä jo kymmenellä eri kielellä. Hän on perustanut muun muassa Alabasteri, Jakaranda-kuoro sekä gospelrockia soittava Exit-yhtye.

Platinaa jo kahdesti

Simojoelle on myönnetty aikaisemmin kultalevyt äänitteestä Kuule minun ääneni vuonna 2008, Anna-Mari Kaskisen ja Petri Laaksosen kanssa yhdessä toteutetusta Lauluja särkyneille -levyistä vuonna 2007 sekä Puolimatkan Majatalo -levystä vuonna 2010. Platinalevyt hän on saanut kokoelmistaan Pidä minusta kiinni vuonna 2008 sekä Raskasta joulua vuonna 2013.

Kultalevyn raja on vuoden 2010 alusta lähtien ollut 10 000 myytyä kappaletta, kun raja sitä ennen oli 15 000 kappaletta. Viime vuonna Suomessa myönnettiin 37 kultalevyä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?