Unohtiko pankki juhlapäivänsä?

Luopioisissa tulee osuuspankki juhlistamaan sata vuotta kestänyttä toimintaansa kustantamalla kirjasen kertomaan esivanhempiensa toimeliaasta työstä kotiseutunsa hyväksi.

Kuinka Pälkäneellä ? Helmikuussa tänä vuonna sivuutti pankki juhlapäivänsä suuressa hiljaisuudessa. Yhdeksän kertaa kymmenen vuoden välein on pankki muistanut perustajiaan eri tavoin ainakin asiakaspiirinsä kakkukahvituksella. Oikeuttiko pankin siirtyminen isomman pankin kylkijäiseksi juhlavuoden kynnyksellä asian unohtamiseen?

Muistamme kunnioituksella Salmentaan koulun silloista opettajaa, joka paikkakunnan isäntien kanssa teki kauaskantoisen päätöksen osuuskassan perustamisesta. Vasta sotien kynnyksellä 1939 muutti kyläpankki Onkkaalaan  silloin osuuspankiksi muuttaneena. Pankista kehittyikin paikkakunnan johtava rahalaitos. Karjalassa paikallispankkeihin tottuneet siirtolaiset vauhdittivat osaltaan osuuspankin menestystä.

Eikö meillä pälkäneläisillä uuden pankin liittolaisena ole mahdollisuuksia vaikka vaatimattomamman vihkosen hankkimiseen asiakkaille jaettavaksi ?  Se olisi kunnianosoitus miehille jotka Salmentaan syrjäisessä kylässä saivat päätöksellään kotiseutunsa hyväsi paljon aikaan.

Kolmannen polven osuuspankkilainen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?