Valokuvia: Virpi Leinosen Ihmeitä -valokuvanäyttely saapuu AteljeeGalleria Virpi & Orbiin

Luonnosta löytyy ihmeitä

Virpi Leinonen on vuonna 1950 syntynyt kuvataitelija Kalannista. Toimittajanakin työskennellyt Leinonen on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa tekstiilitaitelijaksi ja valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistossa.

Nykyisin kuvataitelijana työskentelevä Leinonen valokuvaa, piirtää ja maalaa. Leinosella on ollut paljon näyttelyitä eri puolella Suomea. Leinosen valokuvia on myös nähty tänä vuonna Bolognassa, Italiassa.

Leinosella ei ole ollut aiemmin näyttelyä Pälkäneellä. Aikaisemmin Leinosen näyttelyitä on ollut ainoastaan Tampereella Pirkanmaan kunnista. Vuonna 2012 tamperelainen Galleria Ronga esitteli Leinosen Ennen kuin maailma -näyttelyn ja Haiharan taidekeskus puolestaan Vaahtokarkki -kokoelman.

Leinosen valokuvia kehutaan taianomaisiksi mutta todellisiksi, sillä taitelija ei käsittele kuviaan. Leinosen ottamissa kuvissa tekniikka on tärkeä osa tulkintaa. Ihmeitä -näyttelyssä kantava teema on luonto ja sen ihmeet. Näyttelyyn johdattaa Leinosen sanat ”Maailma näyttäytyy joskus ihmeen kauniina, merkityksellisenä ja totena. Valokuvaajalle sellaisen kokemuksen voi antaa myös intensiivinen näkemisen hetki kuvaa otettaessa”.

Virpi Leinosen valokuvanäyttely Ihmeitä on AteljeeGalleria Virpin & Orbin KotiGalleriassa 19.6.-15.7. Galleria on auki torstaista sunnuntaihin yhdestä kuuteen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?