Loppu hyvin, kaikki hyvin: Kunnanvirasto kakkosesta ei ole löytynyt asbestia ja käyttökielto kumottiin

Asbestiton virasto palaa arkeen elokuussa

Kangasalan kunnanvirasto kakkosesta otetuissa viimeisimmissä tarkistusnäytteissä ei ollut asbestia. Työterveyslaitoksen tekemien uusimpien mittausten vapauttavat tulokset saatiin juuri ennen juhannusta, ja myös edellisviikolla otetut tarkistusnäytteet olivat niin sanotusti puhtaita. Tarkistusnäytteet otettiin samoista paikoista, joista aikaisemmat positiiviset näytteet oli saatu.

Näytteitä otettiin myös muista tiloista. Lisäksi virastossa on tehty ilmanäytemittauksia ilman asbestipitoisuuden selvittämiseksi. Ilmanäytteiden perusteella sisäilma on puhdasta.

Tehty asbestikartoitus osoitti, että asbestia sisältävät materiaalit ovat ehjiä eikä niistä irtoa asbestia. Ilmanvaihtokanavat ja ilmanvaihtokoneet on tutkittu, eikä niistä löytynyt krysotiili-asbestin lähdettä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ei edellytä kunnalta lisätoimia asiassa. Aluehallintovirasto on todennut, että kunnanvirasto kakkosen tilat ovat saatujen näytteiden perusteella puhtaat ja tilojen käyttökielto on kumottu.

Tilojen evakuoinnin aiheuttaneen asbestilöydöksen alkuperä on jäämässä hämärän peittoon. Kyseessä on ollut mitä ilmeisimmin niin sanottu väärä hälytys.

– Olemme luottaneet tässä saamiimme raportteihin, kyllähän niihin täytyy tällaisissa asioissa voida luottaa. Kaikki on evakuointia myöten tehty löydön jälkeen viranomaisten ohjeiden ja määräysten mukaan. Asbestin lähdettä ei kuitenkaan ole löytynyt, kunnan vs. rakennuspäällikkö Marko Sallinen muotoilee.

Urheilutiellä sijaitseva Kangasalan Kunnanvirasto 2 suljettiin 3. kesäkuuta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston edellytettyä sitä asbestiepäilyn vuoksi. Kunnan teknisen keskuksen asiakaspalvelu on toiminut sen jälkeen Kangasalan lukiolla ja sosiaalipalvelut Pikkolan koululla.

Asiakaspalvelu palaa kunnanvirasto kakkoselle 6. elokuuta alkaen. Sitä ennen tyhjillään olevissa tiloissa nuohotaan ilmanvaihtokanavat ja tehdään perusteellinen siivous sekä pienimuotoisia kunnossapitotöitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?