Terveyskeskussairaalan hoidosta

Kiitos Toivo Lundahlille tärkeän ja jatkuvasti keskustelua herättävän asian esille ottamisesta. Omat ikävät kokemukseni ovat vuosilta 2000-2005 . Olin jo luullut hoitoilmapiirin muuttuneen, mutta niin ei näytä käyneen. Omaisten pitää olla todella aktiivisia, mutta entä jos omaisia ei ole?

Muistan vieläkin

Kommentit (6)

 1. Surkeaa toimintaa

  Kangasalan vuodeosastolla ei pärjää, jos et pääse itse liikkumaan vessaan ym. ja ole omaisia, jotka auttavat liikkumisessa ja kuntoutumisessa ym. Fysioterapeuteille kiitosta, hoitohenkilökunnalle ei heru kiitosta yhtään. En tiedä mikä työ hoitohenkilökunnalla siellä on, mutta ei ainakaan auttaa potilasta. Nähty ominsilmin ja kuultu myös. Ei ole kyllä Pälkäneen terveyskeskuksessakaan juurikaan kehuttavaa ainakaan yhden lääkärin osalta. Valitusta on vaikea tehdä, kun vastaukseksi saa ylemmältä tasolta, että sehän on niin pätevä lääkäri. Hoitovirheitä, joista ei ole jaksettu valittaa tämän takia, on ollut useita. Tälläinen on taso. Jos ei itse ota selvää lääkkeiden yhteisvaikutuksista, hae diagnoosia yksityiseltä ja mene lapun kanssa terveyskeskukseen, niin mitä vaan voi sattua ja olla hoidot jäissä. Kyllä yksinäisiä vanhuksia käy sääli, ei heillä ole voimia ja tietotaitoa ottaa selvää joka asiasta. Lääkärin sanaan kun ei voi aina luottaa, voi olla vaikka henki pois.

 2. kalevi..

  En puutu vuodeosaston toimintaa, koska omakohtaista kokemusta ei ole. Moitetta olen kyllä kuullut hoitohenkilökunnan toiminnasta, tosin ei hoitohenkilökuntaakaan voi yleistää, yksittäisiä tapauksia on voinut olla. Omaisten pitää olla aktiivisia ja vaatia sellaista hoitoa, sekä sellaista palvelua minkä potilas kulloinkin tarvitsee.
  Mitä tulee Pälkäneen terveysaseman lääkäreihin ja henkilökuntaan, voin omakohtaisesti antaa täyden kiitoksen. Apu on aina tullut kun sitä on tarvittu ja hoito on ollut kohdallani pätevää.

 3. tri Outopossu

  Valita heti alkajaisiksi tarpeeksi korkealle taholle, äläkä mihinkään pilipaliväliportaaseen. Tunnetusti ei Moppe Mustia pure, julkisella puolella ainakaan, vanha viidakon sanonta.

 4. Itse oppinut

  Sitten kun teet valituksen lääkäristä julkisella pienellä paikkakunnalla, niin minkälaista kohtelua saat jatkossa? Ei irtoa tutkimuksia ja labroja ja lähetteitä mihinkään. En tiedä, mutta epäilen.

 5. Itse oppinut

  Saa toki, mutta aina joudut maksamaan sen yksityisen lääkärin käynnin kun pitäisi sama saada julkiseltakin. Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta se onkin väärin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?