Pakalla polskitaan historiallisissa maisemissa

Kaksivuotias Aaro Mäkelä taiteili viimevuotisessa Beach Partyssa.

Pälkäneen keskusta sijaitsee hiekkaisella kannaksella. 410 vuotta sitten Pälkänevesi murtautui kannaksen poikki, ja pieni oja muuttui leveäksi virraksi. Veden mukanaan kuljettama hieno hiekka muodosti Mallasveden rantaan uuden niemen. Sen katveessa sijaitsee seudun hienoin hiekkaranta, Pakanranta.

Rannassa pulikoidaan historiallisissa maisemissa, sillä 109 vuotta luonnonmullistuksen jälkeen Kostianvirralla tapahtui eurooppalaisittain vielä merkittävämpi tapahtuma. Ruotsin suurvalta-asema päättyi, kun sumun suojissa Mallasveden poikki meloneet venäläisjoukot löivät Ruotsi-Suomen joukot Pälkäneellä.

Taistelun muistomerkki ja puolustajien entiset asemat sijaitsevat Pakanrannan kesäisen paratiisin vastarannalla.

 

Ohjelmaa kaikille MLL:n rantajuhlassa

Rantajuhlan ohjelmassa on muun muassa muskarituokio.

Pakanranta kokoaa kauniina kesäpäivinä paikallisten lisäksi myös mökkien lapsiperheitä. Hitaasti syvenevä ranta on turvallinen paikka uimaan opetteleville. Suojainen ja matala ranta lämpenee nopeasti. Vesi on puhdasta, ja sinilevä Pakalla harvinainen vieras. Parhaaseen kesäaikaan Pakanranta ei hiljene iltaisinkaan, vaan silloin Pakalla pelataan rantalentistä ja vietetään iltaa.

Pakanrannan biitsikauden päättää MLL:n perinteinen rantajuhla keskiviikkona 6. elokuuta. Rantaan on silloin järjestetty pikkuväelle askartelua ja muskaria sekä erilaisia pihapelejä koko perheelle.

 

Muksujuoksut huipentavat kesän

Lapsiperheiden kesän huipentavat sunnuntaina 10.8. järjestettävät muksujuoksut. Alle kouluikäisten kisa kerää sankat kannustusjoukot kentän laidalle. Ylpeät isät kuvaavat ja äidit huutavat maaliviivalla kädet ojossa, kun taaperot painavat ensimmäistä kertaa numero rinnassa.

Juoksumatka on suhteutettu kilpailijoiden kokoon: yksivuotiaat taapertavat kymmenen metriä, kaksivuotiaat 20 metriä ja niin edelleen. Muksujuoksuissa kaikki ovat voittajia. Kaikki kilpailijat palkitaan kisojen päätteeksi. Tapahtuman yhteyteen on järjestetty muutakin ohjelmaa lapsiperheille.

Alisa Kallio taapertaa hymy huulilla muksujuoksuissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?