Anssi Kukkonen palkittiin Vuoden palokuntalaisena

Kirkastusjuhlatiedotuksessa suururakan tehnyt Anssi Kukkonen palkittiin Vuoden palokuntalaisena sunnuntaina vietetyssä Aitoon VPK:n 133-vuotisjuhlassa.

– Kukkonen on vastannut juhlien markkinoinnista muutaman vuoden ajan käytännössä yksin, palokunnan puheenjohtaja Erkki Hyöki perusteli valintaa.

Perinteisten festarilehtien, lehtimainoksien ja käsiohjelmien lisäksi Kukkonen on ollut viemässä Suomen vanhinta festaria sosiaalisiin medioihin. Sana on kiirinyt hyvin, ja juhlat ovat onnistuneet tavoittamaan uuden sukupolven.

Palokunnan työmyyrän viirit ojennettiin Leena ja Risto Oksaselle sekä Heikki Penttiselle. Oksasen pariskunta on hoitanut muutaman vuoden ajan juhlien rannekerumbaa ja Penttinen on kuulunut muutaman vuoden ajan talkooporukan kantaviin voimiin. Palokuntanuorista palkittiin Silja Penttilä.

Kirkastusjuhlien keskellä vietettävät palokunnan juhlat korostavat tapahtuman pitkää perinnettä: karkelot saivat alkunsa, kun palokunta alkoi toimintaansa rahoittaakseen järjestää tansseja ja muita huvitilaisuuksia.

Nykyisin juhlatalkoissa häärii palokuntalaisten ja muiden aitoolaisten lisäksi myös muuta vapaaehtoisväkeä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?