Leikkimielinen koirien esittämiskilpailu käytiin lauantaina

Vili valloitti Touhulassa

Cavalier Vili ja Johanna Ahola Touhulan kentällä.

– Ja suloisimman koiran erikoispalkinnon saa tällä kertaa Vili, Maria Nisu kuuluttaa.

Titteli ja palkinto – koiran pallo – näyttävät kelpaavan mainiosti 1-vuotiaalle cavalierille. Vilin emäntä Johanna Ahola, 10, antaa lemmikilleen lämpimät rapsutukset ja halaukset.

Kuhmalahden Pohjassa asuva kaksikko on käynyt näyttelyissä aiemminkin, esimerkiksi Tampereella ja Kuhmoisissa. Suloisimman koiran palkinto irtoaa Vehkajärvellä lauantaina pidetystä leikkimielisestä match show -tapahtumasta. Touhulassa käytyyn esittämisnäyttelyyn sai tulla kuka tahansa yli 1-vuotiaan, rokotetun lemmikkinsä kanssa.

– Seuraamme koiran ja omistajan yhteistyötä, koiran kävelyä, seisomista ja koiran luonnetta, match showta tuomaroinut Maria Nisu selventää.

– Ihan hyvin meillä meni, Ahola miettii näytöksen kulkua.

Koko esittämiskilpailun voiton nappasi lauantaina 5-vuotias mäyräkoira Mauri. Palkintona saatu pehmohai näytti olevan koiralle

Johanna Ahola ja Vili.

mieleen. Kesti vain hetken, kun lelu oli jo litimärkänä Maurin suussa. Mauri pokkasi suorituksestaan myös pokaalin, ruusukkeen sekä aimo annoksen koiranmuonaa.

– Mauri on hankittu pääasiassa metsälle, mutta käymme silloin tällöin myös näyttelyissä. Mauri on rotunsa edustajaksi melko pienikokoinen, joten näyttelyistä ei ole kauheasti menestystä tullut. Ne ovat kuitenkin oivia tilaisuuksia koiran sosiaalistamiseen ja ihmisten kanssa työskentelyn harjoittamiseen, Maurin emäntä Marketta Konttila miettii.

Puitteet kunnossa

Vehkajärven Nuorisoseuran järjestämään match showhun saapui lauantaina harmillisen vähän osallistujia. Puitteet Touhulan kentällä olivat kuitenkin kunnossa, ja paikalle tulleet tuntuivat viihtyvän mainiosti. Puffetti palveli ja ilmakin suosi, joten koirat saivat näyttää osaamistaan kirkkaassa auringonpaisteessa.

Johanna Ahola ja Vili aikovat jatkaa näyttelyissä käymistä jatkossakin. Maria Nisu huomasi Vilin vielä hieman jännittävän ja arastelevan kehässä. Tähän tuo avun kokemuksen karttuminen.

­- En vielä tiedä, mihin näyttelyyn suuntaamme seuraavaksi, mutta kaipa niitä tässä vielä tulee, Johanna uskoo.

 

Mauri pokkaa ykköspalkinnon Maria Nisulta. Vasemmalla Maurin emäntä Marketta Konttila.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?