Salmentaan rock-ilta: Mainiot bändit soittivat toisilleen

Nostalgiafestari tyhjällä lavalla

Hallintopakon solistina toimii ELY-keskuksen aluevastaava Raija Kreutzer.

Muutamalle kuulijalle Salmentaan lavalla esiintynyt Beatline soittaa elokuussa tuhansille kuulijoille Liverpoolin Beatles-festivaalin päälavalla. Basisti Mika Sinisalo sanoo, että kutsu Englantiin on bändille ainutlaatuinen tilaisuus.

Idylli on kuin Kaurismäen leffasta. Nostalginen tanssilava kylpee ilta-auringossa, ja sisältä kantautuu puolen vuosisadan takainen rock.

Tamperelainen Beatline on kotonaan Beatlesin kimpussa.

– Beatles on tie, totuus ja elämä, yhtyeen basisti Mika Sinisalo vitsailee.

Bändi soittaa muutakin 1960-luvun musiikkia, mutta kaiken kulmakivi on Beatles. Elokuun lopulla yhtye on lähdössä Liverpooliin Beatles-festareille. Beatline soittaa päälavalla juhlassa, joka kokoaa joka vuosi kymmeniä tuhansia kävijöitä eri puolilta maailmaa.

– Keikka on meille ainutlaatuinen tilaisuus. Rumpalimme oli Englantiin yhteydessä, ja Youtube -videoihin tutustuttuaan järjestäjät kutsuivat meidät mukaan, Sinisalo kertoo.

Lauantaina yhtye soitti huomattavasti pienemmällä areenalla ja harvalukuisemmalle kuulijakunnalle, sillä Salmentaan lavalla järjestetty rock-ilta keräsi vain kourallisen yleisöä.

30-vuotisjuhliaan viettävä tamperelainen Priceless-bändi esittää omia biisejään ja samaa genreä edustavan Hurriganesin kappaleita. Basisti Minna Honkamäki oli otettu Salmentaan lavan idyllistä.

Toisilleen ja järjestäjille soittaneet esiintyjät eivät antaneet tämän häiritä, vaan paikalle saapuneet saivat nauttia hienosta nostalgiafestarista.

Juurevaa rockia kuultiin neljän bändin voimin. Beatlinen jälkeen jatkanut Hallintopakko esitti takavuosien rockklassikoiden lisäksi tunnelmaan sopinutta iskelmää. Bändin solistina nähtiin Sydän-Hämeen tiet perin pohjin tunteva ELY-keskuksen aluevastaava Raija Kreutzer.

30-vuotisjuhliaan viettävä tamperelainen Priceless pysyi Hurriganesin viitoittamalla tiellä ja illan huipensi Päättömien miesten energiapläjäys. Keikan päätteeksi lavalle kiipesi myös yllätysesiintyjä Heikki Salo, joka esitti poikansa Valentinin yhtyeen kanssa Lapsuuden sankarille -klassikkonsa.

 

Taloa täristävän tunnelityömaan vuoksi tamperelaiset Hanna Viheriälehto ja Mikko Mäkinen viettävät kesänsä entistä tiiviimmin Pälkäneveden rannalla. Salmentaan lavan rokki-illan taso oli kaksikolle mieluisa yllätys. – Väkeä vain olisi saanut olla enemmän.

Yhtyeet olivat iloinen yllätys

Salmentaan VPK ja Pohjois-Pälkäneen maa- ja kotitalousseura järjestivät rockillan ensimmäistä kertaa viime vuonna. Nyt mukaan oli haalittu enemmän bändejä, joten kyse oli oikeastaan pienoisfestarista.

Salmentaan VPK:n päällikkö Harri Joki harmitteli, että nuoret ja mökkiläiset jäivät ruutujen äärelle seuraamaan MM-jalkapalloa ja Tangomarkkinoiden finaalia. Myös samaan aikaan järjestetyt Kisarannan rockabillykarkelot saattoivat viedä kävijöitä Kangasalle.

Paikalle saapuneet olivat kuitenkin näkemästään myönteisen yllättyneitä.

– Emme tienneet yhtyeistä etukäteen mitään. Mutta nämähän ovat tosi tasokkaita bändejä. Heti ensimmäisessä kokoonpanossa oli koskettimissa Masi Luoma, tamperelainen Mikko Mäkinen päivittelee illan antia.

Hänellä riitti yhdessä Hanna Viheriälehdon kanssa tilaa pyörähdellä parketilla.

– Tunnelman, yhtyeiden ja järjestäjän kannalta on tietenkin harmi, kun väkeä on näin vähän, Viheriälehto ja Mäkinen sanovat.

Pälkäneveden rannalla kesänsä viettävä kaksikko pyöräilee mielellään mökkipaikkakunnan tapahtumiin.

– Päivällä kävimme Luikalan kesätorilla sopalla ja ostoksilla. Ja kesän kohokohta ovat tietenkin Salmentaan lavan tunnelmalliset juhannustanssit.

Teemu Harjukari veti juhannuksena paikalle 220 tanssijaa. 26. heinäkuuta lavalla pyörähdellään taas Seppo Tammilehdon tahdittamana. Lisäksi Vehmaisten Urheilijat pitävät perinteikkäällä lavalla kesän aikana parit tanssit. Lavan vuokraava ja järjestelyt itse hoitava tamperelaisseura tuo mukanaan myös yleisöä kaupungista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?