Haltian Torpan kyläkahvila on kohtaamispaikka parhaimmillaan

 

Haltian Torpalla järjestettävät kyläkahvit laittavat ihmiset liikkeelle joka kesäsunnuntai. Reippaimmat saapuvat paikalle polkupyörällä ja odottavat jo viittä vaille yksitoista Torpan ovien aukeamista ja höyryävän kahvikupin saamista käsiinsä. Aamupäivän jälkeenkin väen virta kahvilaan käy tasaiseen tahtiin.

Haltian kyläkahvit järjestyvät vapaaehtoisvoimin, ja joka sunnuntai kahvila saa uudet pitäjät. Kahvilan tuotot menevät Haltian kyläyhdistyksen toimintaan. Talkoohengen innoittamina myös Jani Körhämö ja Aino Hokkanen olivat pyörittämässä viime sunnuntaina kyläkahvilaa.

– Me olemme ensimmäistä kertaa pitämässä kahvilaa. Kyläläisinä haluttiin mukaan toimintaan, Aino Hokkanen kertoo.

Kyläkahvila on kuitenkin kaksikolle tuttu juttu, sillä kahvilan asiakkaina on tullut nähtyä useaan otteeseen, miten homma oikein toimii.

– Aamulla tehtiin voileivät vaan ja siinä se oli, naurahtaa Jani Körhämö. Edeltävinä päivinä pariskunta oli valmistanut pakkaseen valmiiksi muun muassa marjapiirakkaa ja mokkapaloja.

Körhämö ja Hokkanen ovat myös nauttineet päivästä, vaikka ovatkin joutuneet olemaan vaihteeksi tiskin takana.

– Tämä on mukavaa hommaa, täällä ihmiset tapaavat toisiansa. Päivän aikana näkee niin kyläläisiä, kesäasukkaita ja ihmisiä, joita ei ole aikaisemmin nähnytkään. Nyt kahden tunnin aukiolon jälkeen täällä on käynyt jo noin 50 ihmistä, kertoo Jani Körhämö.

Haltian Torpan kyläkahvilassa pääsee näkemään tuttuja ja tuntemattomia koulujen alkamiseen asti, eli viimeiset kahvit nautitaan Haltialla 10. elokuuta. Viimeisen kahvilakerran yhteydessä Haltian Torpalla järjestetään myös kirpputori.

Kyläkahvit Haltian Torpalla sunnuntaisin kello 11–16, elokuun 10. päivään asti, osoitteessa Hirvijärventie 14.

Haltian kyläkahvila on kolmatta kesää auki. Paikalliset Aino Hokkanen ja Jani Körhämö olivat ensimmäistä kertaa pitämässä kyläkahvilaa sunnuntaina

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?