Lapsiperheitä ja lounasruokailijoita

17.07.2014 09:01

Kangasalan keskustassa, ravintola Pepperin pihalla vaaleahiuksinen nainen siistii terassin tuoleja ja pöytiä. Hän on Sanna Anderson, paikan ravintolapäällikkö.

– Pääsimme vihdoin pihalle huonojen säiden jälkeen, hän hymyilee.

Sisätiloissa ensin vastassa on ruokailusali, jossa oranssinsävyinen lämmin värimaailma ja sohvankaltaiset istuimet kulmissa kutsuvasti.

Anderson johdattaa tiskin ohi taemmas. Ravintolan takaosa on jaettu omaksi osakseen liukuovin. Tilan takaosa jakautuu vielä erilliseen kabinettiin ja takapihan omaan terassiin. Ravintolassa ruokailupaikkoja on 200.

Sanna Anderson Pepperin etuovella. Ravintolalta löytyy terassi myös takapihalta.

Vaikka Kangasalan Pepper vietti hiljattain vasta 1-vuotissyntymäpäiviään, on ravintolassa juhlittu jo elämän lähes kaikki mahdolliset tapahtumat: 50-vuotisjuhlat, timanttihäät, muistotilaisuus, rippijuhlat ja myös monia kokouksia.

Opetellen ravintolakonkariksi

Vaikka ravintola on tilava, on sen yksi kohderyhmä pienikokoinen. Tässä ravintolassa nimittäin uskotaan lapsiin, ja ravintolassa asioimisen opetteluun jo nuorena.

– Lapset ovat asiakkaita siinä missä aikuisetkin. Tänne tullessaan perheiden ei tarvitse miettiä, voiko lapsia ottaa mukaan, vaan lapset saavat hyvän kokemuksen ulkona syömisestä jo nuorena.

Eivätkä ne lasten annokset ole vain nakkeja ja ranskalaisia Coca-Cola kyytipoikana. Kuohunharjuntiellä sijaitsevassa Pepperissä lapsille tarjoillaan ikään kuin aikuisten annoksia pienoiskoossa. Listalta voi valita esimerkiksi risottoa tai lohta. Jos niitä nakkeja kaipaa, niitäkin saa.

Pepperin tiloissa on lämmin tunnelma.

Ruokalamaisuutta vältellen

Kangasalan Pepperin esikuva, kaksoisolento ja isoveli, joka on ollut pystyssä vuodesta 2007 lähtien löytyy Nokialta. Anderson pitää todennäköisenä, että joskus perustettaisiin vielä kolmas Pepper jonnekin lähiseudulle.

Kangasalan ja Nokian Pepperit jakavat muun muassa samat ruokalistat ja sisustukset, mutta myös samat työntekijät.

– Välillä vaihdellaan työntekijöiden kesken paikkoja. Nokian ja Kangasalan välillä ei ole paljoa eroja, mutta jostain syystä täällä otetaan enemmän kanan siipiä mukaan, hymyilee Anderson.

Vaikka Pepper tarjoaakin tapahtumia lapsille, ei aikuisiakaan unohdeta. Pepperin vakiotapahtumia ovat Meat Lovers Fridayt, eli suomennettuna lihan rakastajien perjantait. Keväällä myös vietettiin muun muassa parsa- ja burgerviikkoja.

Anderson kertoo, että Pepperissä on myös esiintynyt bändejä, ”sellaisia alkuillan juttuja”.

– Anniskeluoikeudet meillä on kahteen asti yöllä, mutta olemme kuitenkin sulkeneet kahdentoista aikaan. Tänne saa tietenkin tulla ilman lapsiakin, mutta lapsiystävällisyyden vuoksi olemme karsineet baarimaisuutta pois, Anderson linjaa.

Monet kunnan ja lähiyritysten työntekijät käyvät Andersonin mukaan ruokailemassa Pepperissä. Kuohunharjuntiellä vältellään ruokalamaista tunnelmaa panostamalla pöytiin tarjoiluun myös lounasaikaan. Anderson mainitsee myös astioiden palautuskärryjen loistavan poissaololtaan.

– Olemme asiakasläheisiä. Meillä on palvelussa kovat panokset käytössä.

 

Pepperissä asiakaspalvelu on ykkösenä, kertoo Sanna Anderson.