Kirkkoveneen airoissa vapaita paikkoja

Kuohijoen kirkkoveneeseen Aallottareen mahtuu uusia soutajia. Kirkastussoutu starttaa 3.8. kello 7.

Kirkastussunnuntai Luopioisissa alkaa sykähdyttävällä näyllä, kun Kukkian kirkkoveneet lipuvat esiin Rajalansaaren takaa ja saapuvat kirkonkylän rantaan. Kukkian itärannalla Kuohijoella ja etelärannalla Puutikkalassa veneet työnnetään vesille sunnuntaina 3.8. aamuseitsemältä.

Kuohijoen soutuporukkaa kokoava Sakari Tervaniemi on hieman huolissaan soutajien määrästä. Joskus takavuosina paikka airon varressa varattiin ajoissa. Viime vuosina soutajia sen sijaan on saanut haeskella.

– Aallottareen mahtuu 35–40 henkeä. Se kulkee kevyesti, jos soutajia on parikymmentä; silloin osa voi välillä nostaa airoa ja levätä. Joinain vuosina soutajia on ollut vain toista kymmentä, ja silloin se käy vähän raskaaksi.

Tervaniemi toivoo, että väkeä saataisiin reilusti liikkeelle, sillä kesäaamu kirkkoveneessä on unohtumaton elämys.

– Ihmiset pelkäävät soutua aivan turhaan. Ei puolentoista tunnin matka ole mikään urakka. Välillä vietetään juomataukoa ja vartoillaan Puutikkalan venettä ennen kuin soudamme ryhmänä rantaan.

Kirkkovenesoutuun ovat tervetulleita niin vaki- kuin kesäasukkaatkin.

– Sen kummempia taitoja ei tarvita, sillä soutamaan oppii nopeasti, Tervaniemi vakuuttaa.

Paikkansa Aallottaren kyydissä voi varmistaa soittamalla Sakari Tervaniemelle numeroon 0500 984 281. Soutajat kokoontuvat sunnuntaina 3.8. varttia vaille seitsemän Tervaniemen rantaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?