Kuhmalahden jätepiste muutti uuteen paikkaan

Kuhmalahden jätepiste siirrettiin torstaina uuteen paikkaan.

Kuhmalahden kirkonkylän jätepiste siirrettiin torstaina uuteen paikkaan. Taidetien varressa jäteaseman edessä tähän saakka sijainneeseen jätepisteeseen kertyi runsaasti sinne kuulumatonta tavaraa. Ihmiset jättivät roska-astioiden viereen huonekaluja, remonttitavaraa ja ongelmajätettä, jotka kuuluisi toimittaa miehitetylle jäteasemalle lauantaisin. Kun jäteasema ei ollut auki, roskat kipattiin surutta Kuhmalahdella asuville ja mökkeileville vuosimaksuasiakkaille tarkoitettujen roskisten viereen.

Siivoton jätepiste piti siirtää heti kesän alkajaisiksi vajaan sadan metrin päähän Taidetie 8:aan. Pohjatyöt viivästyivät kuitenkin sen verran, että muutto lykkääntyi lomakaudelle.

Uuteen jätepisteeseen mahtuu enemmän roska-astioita. Lisäksi sinne lisättiin lasin- ja metallinkeräysastiat.

Miehitetty jäteasema palvelee entisessä paikassa (Taidetie 6) lauantaisin kello 10–14. Jäteasemalle voi toimittaa isommat jäte-erät, jotka eivät kuulu jätepisteeseen.

Pirkanmaan jätehuolto lisää tarvittaessa jäteastioiden määrää tai tyhjennyskertoja.

– Jos astioiden ulkopuolelle kertyy jatkuvasti jätettä, palautetta tulee sekä jäteauton kuljettajilta että kuluttajilta, aluepäällikkö Tero Haapala kertoo.

Tyhjennyskertoja lisätään mökkipaikkakunnilla automaattisesti heti pääsiäisestä alkaen.

– Kesäaikaan astiat tyhjennetään selkeästi useammin. Kesärytmitys jatkuu syyskuun lopulle saakka. Sen jälkeen astioita ja tyhjennyskertoja voidaan vähentää, Haapala kertoo.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?