Soutajia ja katsojia kaivataan Kirkastussunnuntain kirkkovenesoutuun

Kirkastussunnuntain kirkkovenesoutu järjestetään ensi sunnuntaina 3.8.. Tuolloin Kuohijoen, Puutikkalan ja Kukkian Kulkureiden kirkkoveneet saapuvat Luopioisten uimarantaan aamulla kello 9. Uimarannassa on Luopioisten kappeliseurakunnan järjestämä kirkkoveneiden vastaanotto, jonka jälkeen kappeliseurakunta tarjoaa kahvit seurakuntakeskuksessa tai Luopioisten kirkon pihalla.

Kirkkoveneet palaavat lähtöpaikkoihinsa jumalanpalveluksen jälkeen noin klo 12. Puutikkalassa ja Kuohijoella on paluumatkalaisille kahvitukset. Yleisöä kirkkoveneiden vastaanottoon Luopioisten uimarannalle sekä uusia ja vanhoja soutajia kirkkoveneisiin toivotaan runsain mitoin mukaan.

 

Lähtöajat:

Kuohijoen kirkkovene Aallotar lähtee Kuohijoelta Tervaniemen rannasta klo 7. Lisätietoja antaa Sakari Tervaniemi, puh 0500-984281.

Puutikkalan kirkkovene Ahti2 lähtee Puutikkalasta Saksalan lahdelta klo 7.45. Lisätietoja antaa Riitta Kannel, puh 0400-311040.

Kukkian Kulkureitten kirkkovene lähtee Luopioisten Niemikunnasta Aholan rannasta klo 8.15. Lisätietoja antaa Erkki Vierikka, puh 040 023 7693.

 

 

 

Auto syrjäytti kirkkoveneen

Kirkkoveneitä on käytetty Kukkialla kylien väliseen liikenteeseen aina 1950-luvulle asti. Yhteiskunnan autoistuminen ja elämisen muutokset ovat muuttaneet myös kirkkoveneiden tarvetta, ja tänä päivänä ne toimivat perinteiden eteenpäin viejinä, kilpailuvälineinä sekä matkailuelämysten tuottajina.

Sekä Suomessa että Ruotsissa ovat kansankulttuuriin kuuluneet suuret ja solakat kirkkoveneet sekä niillä tehdyt kesäiset kirkkomatkat. Veneiden rakentaminen ja huolto sekä matkat suurilla järvillä ovat vaatineet yhteistoimintaa ja vesilläkulkutaitoa

Kirkkoveneperinteen jatkuvuudesta voidaan monestakin syystä olla hieman huolissaan. Veneet vanhenevat ja veneiden ja talaiden ylläpito vaatii voimavaroja ja taitoa. Toivoa sopii, että jatkossa löydetään myös uusia ideoita ja lähestymistapoja, joiden avulla kirkkoveneisiin liittyvät hienot perinteet pysyvät elossa ja tulevat nykyaikaisella tavalla hyödynnetyiksi.

 Seppo Kääriäinen

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?