Koulun alkuviikoista tulossa hikisiä

Pitkä hellejakso on kuumentanut koulurakennukset, ja tiedossa on hikisiä päiviä, kun luokkiin pyrähtää reilut 20 oppilasta.

– Onneksi helteisiin on jo totuttu. Se olisi ollut paljon hankalampi tilanne, jos helteet olisivat alkaneet vasta silloin, kun lähdetään kouluun, Kostian koulun rehtori Sari Halonen sanoo.

Koulurakennus tuuletetaan ja jäähdytetään öisin, kun ilma viilenee.

– Yleensä ikkunat avataan päivällä ja suljetaan yöllä. Nyt pyritään järjestämään yöksi läpiveto, jotta kivitalo viilenisi aamuksi, Halonen suunnittelee.

Helteet pitää ottaa huomioon erityisesti liikuntatunneilla.

– Juotavaa on oltava tarjolla, kun lähdetään esimerkiksi paahteiselle urheilukentälle.

 

 

 

 

Pälkäneen ja Kangasalan koulujen lukuvuosi 2014–2015

Lukuvuosi alkaa 11.8.

Syysloma 13.–19.10.

Syyslukukausi päättyy 20.12.

Kevätlukukausi alkaa 7.1.

Talviloma 23.2.–1.3.

Lukuvuosi päättyy 30.5.

 

 

Kommentit (5)

 1. Äiti

  Viime viikon lehdessä kerrottiin, kuinka Kostian koululla riittää tilaa kaikille. Miten on mahdollista, että
  osa oppilaista joutuu ruokailemaan yhteiskoululla?
  Vpkn talon luokat , joissa oppilaita on luokilla 1-6 , joutuvat ruokailemaan yhteiskoululla.
  Ei tolkun häivääkään!

  • *****

   Onhan siinä tolkkua. Turvallisempi matka yhteiskoulun ruokalaan, tunnetusti erittäin siisti ja tasokas ruokala, ystävällinen ruokalan henkilökunta ja todella maukkaat ruoat.

 2. Pauliina Jaakkola

  Koululaiseni on 5. luokan ryhmässä, joka siirtyi vpk:n tiloihin tästä syksystä alkaen. Yhteiskoululla ruokailu on mielestäni hyvä järjestely, vaikkakin se tuli yllätyksenä meille kaikille. Siirtymä ruokalaan on turvallisempi kuin tien yli Kostian koululle ja ruokailu tapahtuu joka päivä samaan aikaan (ja aina normaaliin lounasaikaan), toisin kuin Kostialla aiempina vuosina. Ensimmäisen päivän jälkeen koululaisemme vaikutti tyytyväiseltä sekä ruokaan että ruokalaan. Ei mitään valittamista, ja minusta on hienoa että koulujen välillä tehdään tällaisia joustavia ratkaisuja, joissa nimenomaan terve maalaisjärki ratkaisee.

  Näissä kouluasioissa tuntuu viriävän mielipahaa aina jollekin, tehdään sitten niin tai näin. Joillekin vpk:n oppilaiden ”eristäminen” toiseen rakennukseen tuntui olevan iso murheen aihe, kun kaikki kaverit jäivät tien toiselle puolelle Kostian koulun pihapiiriin. Samaan aikaan Kostian koulu on monien mielestä iso paha koulu, jossa on aivan liikaa oppilaita yhdessä paikassa, ja oppilaiden pitäisi saada olla pienissä ryhmissä omassa rauhallisessa porukassaan. Aina tehdään jonkun mielestä väärin.

  Muuttuville olosuhteille me vanhemmatkaan emme aina voi mitään, mutta omalla positiivisella suhtautumisella voi vaikuttaa myös lasten asenteisiin ja siihen, miten lapset ottavat koulumaailmassa (ja muutenkin elämässä) tulevat muutokset vastaan.
  Mukavaa kouluvuotta kaikille.

 3. Isä

  Eipä tuo ”Äitin” hämmästely ihmetytä yhtään. Aina löytyy aihetta olla tyytymätön ja aina löytyy aihetta valittaa. Mutta kyseinen hämmästelevä äiti voisi vielä avata hiukan sielunelämäänsä, ja kertoa kaikille mikä tuossa ruokailujärjestelyssä on huonosti?

  Onko se huonosti, että reitti ruokailuun on turvallisempi? Onko se huonosti että ruoka on vähintäänkin yhtä hyvää viihtyisässä ympäristössä? Vai onko äitiä nyt petetty raskaimman mukaan, kun oikein lehdessä kerrottiin että Kostan koululla on kaikille tilaa? Siis kusetuksen makua ja tutkinta päälle välittömästi! Joku on saatava vastuuseen tällaisesta!
  Ja joutuvat lapsiparat ruokailemaan paikassa jota ei nimen omaan lehdessä mainittu, kyllä nyt ei ole enää tolkkua missään, tästä on tehtävä tutkintapyyntö vähintään Haagin kansainväliseen oikeuteen. Tällainen tolkuttomuus voi johtaa luovan ja järkevän ajattelun lisääntymiseen, ja sehän sotii vahvasti paikkakunnan perinteisen valittamiskulttuurin sääntöjä vastaan.
  Tärkeäksi on itsensä tunnettava, vaikka siihen ei edellytyksiä olisikaan.

 4. So what?

  Huomattavasti parempaa ruokaa saa Yhteiskoulun ruokalassa kuin Kostian koululla. Miksei kunnan suurimman hiekkalaatikon työntekijät käy Yhteiskoululla henkilökuntaruokailussa ?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?