Tupakan ja saunan poltto kielletty

Pakanrannan yöllisestä mellastuksesta jäi jäljelle poltetut penkit ja rantaan rikotut lasipullot.

Hienot kadut tehtiin Lomakodin alueelle, jotka toimivat nyt yöllisenä mopoautojen ja mopojen kiihdytysalueena. Pakanrannassa on niin sanottu yhteinen kunnan ranta ja sauna, jotka tosin vaativat ”pikku” ehostusta.

”Terävänpään” nuorisolautakunta on jo todennut penkit epäkelvoiksi. Niitä on yritetty epätoivoisesti polttaa vedessä. Samoin rantaveden tulisija ei ole oikein onnistunut. Järven roskaamisessa on kyllä saatu kiitettävästi aikaan. Rikotut lasiset kaljapullot antavat hyvän lisäsäväyksen pienenpien uimareiden jalkoihin.

Seuraavana lienee esityslistalla koko saunan polttaminen, ellei jotain ruveta tekemään asian eteen. Tästäkin voisi joku ryhmä tehdä valtuustoaloitteen kieltotauluista, jossa maininta: ”Saunan ja tupakan poltto, kaljan juonti ja avotulen teko veteen kielletty” – ja aloitteen tehnyt ryhmä vartioimaan, että kieltoa noudatetaan.

Vanhat kieltotaulut tosin poltettiin, mutta jos nyt tehtäisiinkin taulut pellistä?

 

Rantarosvoja seuraillut

Kommentit (12)

 1. jussi suutari

  Hyvä rantarosvoja seuraillut. Olisit toki käynyt huomauttamassa toiminnasta ja kertonut että kyseiset kunnossapitotoimet vaativat teknisen lautakunnan hyväksynnän. Jos kerran kyseessä oli mopoikäiset niin sen verran rohkeutta pitäisi löytyä. Eri asia tietysti humalaisten aikuisten kanssa. Enkä ihan tavattomana olisi pitänyt virkavallankaan informointia, jos kerran penkkejä ollaan poltettu. Eri asia tietysti, jos olet joskus paikalla nähnyt nuoria ja nyt automaattisesti ilkivallan laitat heidän syykseen, ilman silminnäkijähavaintoja.

 2. Huh huh

  Niin kauan kuin tuollaisia päähän taputtelijoita löytyy takapuolelle taputtelun sijaan, on turha kuvitella nuorison edes tajuavan tekevänsä jotain väärää. Tässähän on installaatiota ja Väkevää maata ja mitä lie tehty oikein olan takaa. vihaksi pistää. rannan asukkaat kärsivät ja vuositolkulla paikalle hätyytelty virkavalta tulee jos ehtii. Pälkänehän on tunnettu siitä, että kotiaan puolustavaa ja omaisuuttaan varjelevaa rangaistaan. Nuoriso, se pieni öisin sikaileva joukko heitä, saa temmeltää ja joillakin on vielä otsaa puolustaa tekemisiä. Mutta hyvä: Jussi Suutariko lähtee ensi viikonloppuna kynän ja vihkon kanssa ottamaan ylös nimiä ja rekisterinumeroita? Kun on noin hyviä ehdotuksia, löytyy varmasti myös miehistä selkärankaa lähteä paikan päälle nuhtelemaan nuppusia ja parantamaan uimarantaviihtyvyyttä.

 3. Aika velikultia

  Eikö siellä rannassa ole uusi puomi? Ai niin, eihän sitä kannata laskea alas kun se väännetään heti korkkiruuville. Hyvä säästökohde pitää se ylhäällä. Ollaanhan taloustaitokunnassa. Ei käy kateeksi emäpälkäneläisiä. Meillä Luopioisten päässä on kaksi upeaa edustussaunaa eikä ollenkaan ilkivaltaa.

 4. Tumppi

  Vakavaa asiaa, ei siinä mitään. Oli vaan niin hyvin kirjoitettu että tuppasi naurattamaan. Kuinkahan tuohon lautakuntaan pääsisi jäseneksi? Riittääkö into vai pitäisikö olla meriittiä tihutöistä?

 5. Faktat kuntoon

  Heti syytetään kaikkia nuoria kun jotkut ovat töppäilleet? Niinhän se aina menee… Jutun kirjoittaja voisi varmaan hankkia faktat kuntoon ennenkuin rupeisi syyttelemään ketään?

  • Maaseudun tulevaisuus

   Eihän tässä kaikkia nuoria syytetty, vaan se tietty porukka jolle ei kukaan tunnu mahtavan mitään. Ei vanhemmat eikä virkavalta. Vanhempienhan tulisi seurata mitä jälkipolvi touhuaa. Tuskin mikään vanhusten uintikerho on saanut tällaista aikaan.

 6. Järkikäyttöön

  Rappio on tyypillinen seuraus sille, ettei paikoista huolehdita. Saunalla ja alueelle remontti ja jatkuvaan käyttöön. Kävijöitä varmaan riittäisi pitkälle syksyyn.

 7. Nimetön

  Vastuuntunnottomat alkoholi- tai päihdeongelmaiset vanhemmat örveltävät tahoillaan räkä poskella kun samaan aikaan heidän kotoa mallia saaneet lapset örveltävät toisaalla.
  Että sama kaiku on askelten.

 8. Jussi Suutari

  Niille jotka peräänkuuluttavat miehistä selkärankaa nimimerkin takaa – ja kaikille muillekin pälkäneläisille. Ketään en ole päähän taputtamassa, jos siihen ei aihetta ole. Nyt ei ollut. Ihmettelin vain eikö paikkakunnalla ole tapana puuttua rikolliseen toimintaan sitä havaittaessa? Valaiskaa minua, olen suhteellisen uusi täällä. Oman kokemukseni mukaan paikalliset nuoret eivät ole niin pelottavia, etteikö heitä uskaltaisi lähestyä ja puhutella. Joitakin kertoja kesän aikana olen todellakin viikonloppuiltaisin liikkeellä ollessani kiertänyt Pakanrannan kautta, ihan käydäkseni katsomassa mitä siellä tapahtuu. Käynpä piruuttani tänäänkin. Ja jos kerran ranta on niin rauhatonta ja virkavaltaa, eikä pikku kerubien vanhempia kiinnosta, pitäisikö alueelle järjestää jonkinlainen aluevalvontarinki kesän vilkkaimpiin viikonloppuihin? Ilmoittaudun heti vapaaehtoiseksi, vaikka en rannan tuntumassa asukkaan.

  Sitten vähän lisää ”päähäntaputtelua”. Voisiko olla että niinkin pienellä vaivalla, kuin nuorisotilojen pitämisellä vähän useammin auki, kuin kahtena iltana viikossa (ja keskellä viikkoa), tätä ilkivaltaa saataisiin vähennettyä? En tiedä ovatko aukioloajat kävijöiden vähyyden takia niin minimissä, vai eikö kunnalla ole rahaa. Mutta jälleen kerran ilmoittaudun vapaaehtoiseksi valvojaksi nuorisotiloihin vaikkapa nyt yhdeksi viikonloppuillaksi kuukaudessa. Tietenkin jos paikkakunnan tapa on jokaisen hoitaa omat asiansa ja mukulansa, niin olkoon sitten niin. Meidän lapsien tekemiseen saa ja tulee tarvittaessa puuttua.

 9. nuorille tekemistä

  Pälkäneen nuorista valitetaan, vaikka tosiasiassa ovat varsin kunnollista porukkaa. Ongelmia ja häiriökäyttäytymistä toki tulee, koska Pälkäneellä nuorille ei juuri ole mitään järjellistä tekemistä hyvin rajallisesti aukiolevia nuorisotiloja lukuunottamatta. Pälkäneelle tarvittaisiin joku hanke tai muu toimija, jonka kautta kaivettaisiin esiin nuorten oma ääni ja tahto ja edettäisiin siitä eteenpäin, olisi se sitten bänditiloja, mopon rassaustiloja, skeittiparkkia, teatteria, nuorisokahvilaa yms. Pälkäneen kunta ilmeisesti panostaa vähäiset varansa johonkin valvontakamerajärjestelmiin. Varat toimintaan eikä valvontaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?