Honkala täyttyy retrotavarasta

Aitoon Honkala täyttyy viikonloppuna mummolan muistoista ja Kekkosen ajan designista, kun Aitoossa järjestetään toista kertaa antiikki- ja keräilymessut.

Messujen takana on hauholainen ExpoNova, joka järjestää vuoden aikana toistakymmentä vastaavaa tapahtumaa pitkin eteläistä Suomea. Aitooseen tapahtuma rantautui viime vuonna erinomaisten puitteiden ansiosta: sijainti on keskeinen, ja kauppiaita sopii sekä Honkalan sisätiloihin että pihalle.

Myyntipöytiä Honkalaan pystyttävät 40 kauppiasta, jotka saapuvat eri puolilta Suomea ja myös Ruotsista. Tarjolla on monipuolinen valikoima antiikkiesineitä, taidetta, design- ja retroesineitä, lasia, keramiikkaa, astioita, hopeaa, koruja, vanhoja tekstiilejä, kirjoja, rahoja, postimerkkejä ja -kortteja, militariaa ja muuta vanhaa, nostalgista tavaraa.

– Varsinaisen antiikin kysyntä on hiipunut, nyt keräillään 50–80 lukujen retro- ja vintage-tavaraa. Erityisen haluttuja ovat esimerkiksi Finelin emaliastiat ja kotimaisten lasitehtaiden käyttö- ja taidelasiesineet, Torsti Nieminen kertoo.

Myös Arabian klassisille ruoka- ja kahviastiastoille sekä keramiikalle löytyy aina ostajia. Laadukkaista raaka-aineista korkealuokkaisesti valmistetut vanhat käyttöesineet ovat myös hinnaltaan kilpailukykyisiä uuteen tavaraan verrattuna.

Aitoon antiikki- ja keräilymessut ovat avoinna 16.–17.8. kello 10–16.

 

Torsti Nieminen kertoo, että messukävijät voivat arvioittaa vanhojen rahojen ja postikorttien arvon alan asiantuntijoilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?