MLL Pälkäneen yhdistyksellä juhlavuosi

Teatteri Mukamas esittää lauantaina Yhteiskoululla Hölmöläistarinoita kahdesti. Kello 15 alkava lyhennetty versio sopii perheen pienimmille.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin 4.10.1920 Sophie Mannerheimin aloitteesta. Muun muassa Arvo Ylppö oli laatimassa järjestön ohjelmaa. Lähtökohtana oli, että kaikkia lapsia oli hoidettava hyvin ja että kaikilla lapsilla oli oikeus asiantuntevaan huoltoon.

Ylpön mielestä tärkein tehtävä oli taistelu imeväiskuolleisuutta vastaan. Imetys, asuntojen parantaminen ja hygienian kohottaminen olivat ensimmäiset tehtävät.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pälkäneen yhdistys on perustettu järjestön alkutaipaleella 28.7.1924. Yhdistys täyttää tänä vuonna 90 vuotta.

Juhlavuonna MLL Pälkäneen yhdistys tekee perustyötään lapsiperheiden hyväksi. Perhekahvila, kerhot, retket, talvitapahtuma, vauvatapaaminen, vuoden ensimmäisen vauvan muistaminen, muksujuoksut ja monet muut tapahtumat tuovat iloa ja apua lapsiperheisiin.

90-vuotisjuhlaa vietetään lauantaina 23.8., ja ohjelmaa on koko päivän. Teatteri Mukamas esittää lapsille ja lapsenmielisille Hölmöläistarinoita iltapäivällä Yhteiskoululla. Kello 13.30 on täysimittainen esitys (50 minuuttia) ja kello 15 lyhyempi versio pienemmille lapsille. Maksuttomiin esityksiin mahtuu 150 henkilöä.

Samassa yhteydessä lapsille tarjotaan maksuton teatteriruokailu. Teatteriravintola on auki kello 13.30–16.

Illalla on aikuisten vuoro juhlia. Vilpolassa on kello 18 tarjolla ruokaa ja juomaa, stand up -koomikko JP Kangas ja coverbändi Full House. Lippuja saa ostaa vain ennakkoon Säästöpankista ja R-kioskista.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?