Sahalahden Krouvi: Pihafestarit huipentavat kesäkauden

Aikakone ja Puolikuu ysäribileiden tähtinä

Suomalaisen dancepopin uranuurtaja Aikakone villitsee lauantaina Sahalahdella.

 

Helsingin Suvilahdessa kuunvaihteessa järjestettävä ysärifestivaali on myyty lähes loppuun. Tapahtuman avausiltana Mr Presidentin ja Dr. Albanin välissä päälavalle nousee Aikakone.

Suomalainen ysärisuosikki nähdään jo ensi lauantaina Sahalahdella. Krouvin pihassa kesän päätteeksi järjestettävän festarin toinen nostalgiatähti on Puolikuu, joka hurmasi suomalaiset parikymmentä vuotta sitten Nyt loppuu todellisuus -hitillä ja samannimisellä albumilla.

– Viime kesänä bailattiin 1980-luvun tunnelmissa, ja tapahtuman tähtenä oli Dingo. Nyt tullaan seuraavalle vuosikymmenelle, Miia Kinnari sanoo.

1990-luvulla ajan säveliin kuuluivat muun muassa Alla vaahterapuun, Odota, Tähtikaaren taa, Neiti Groove, Opettelen salaa ja Keltainen, joiden kaikkien takana oli Aikakone.

– Kyllähän jotkut Movetronit ja muutkin bändit tekivät 1990-luvulla liudan hittejä, mutta niitä kaikkia ei enää saa lavalle. Jälleen paluuta tekevä Aikakone on näillä tienoilla aika harvinainen vieras, Kinnari sanoo.

Puolikuulla ja Sahalahden Krouvilla sen sijaan on takavuosilta tiivis yhteys.

– Puolikuu oli ensimmäisiä bändejä, joita buukkasin keikalle, kun aloitin Sahalahden Krouvissa. Meno oli hillitön. Soittajat tykkäsivät sahalahtelaisista ja sahalahtelaiset niistä, joten Puolikuu kävi muutaman vuoden aikana monta kertaa Krouvissa.

Bileet Sahalahden Krouvin pihalle pystytettävän lavan äärellä alkavat jo perjantaina. Silloin tunnelmaa nostattaa bilebändi Jimmy Cola.

Viime vuonna Dingo veti lauantai-iltana paikalle viitisen sataa kävijää. Perjantaina jäätiin puoleen tästä. Kinnari odottaa samanlaista väkimäärää myös ysäribileisiin.

– Ennakkolippujen kauppa kiihtyy viimevuotiseen tapaan viimeisinä päivinä, kun porukka näkee, että luvassa on hyvää keliä.

Sahalahden nimekäs rock-tarjonta jatkuu syksyllä, sillä lokakuussa Krouvissa esiintyy Pelle Miljoona.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?