Avantouinti jatkuu Kuhmalahdella

Rantasaunan käyttömaksujen korotusaikeista suivaantuneet Kuhmalahden avantouimarit olivat syystäkin tyytyväisiä ja helpottuneita viime keskiviikon kokoontumisessaan, kun harrastuksen jatkuvuutta uhanneista käyttömaksujen korotusehdotuksista ei tarvinnut enää murehtia. Pitkälti yli sadan euron kertamaksulla harrastajia säikyttänyt Kangasalan kunta perääntyi esityksestään ja pienensi iltaa kohden kertyvää maksua kolmannekseen.

Avantouimarit maksavat tulevalla kaudella torstai-illan kolmetuntisesta saunomisajasta kerralta 42 euroa, johon vielä tulee arvonlisävero päälle.

– Ei ole paha hinta, kokoontumisessa mukana olleet uimarit kommentoivat sopimukseen painettua summaa.

– Tosi kiva, että toiminta jatkuu. Kunta tuli hienosti vastaan, annetaan siitä sille täydet kymmenen pistettä, Esa Lappalainen tiivisti tunnelmat.

 

Työt talkoilla

Toissatalvena Kuhmalahdella avantouintiryhmässä kävi nelisenkymmentä harrastajaa. Viime kaudella joukko miltei puolittui toiminnan jatkumisen epävarmuuden takia. Nyt toivotaan, että nämä poisjääneet harrastajat lähtisivät uudelleen mukaan. Yhteyshenkilönä toimii Olavi Toivio.

Vajaa vuosi sitten alkaneelle kustannusten ja talkootyön osuuden selvittelylle saatiin piste. Vielä vime syksynä Esa Lappalainen (vasemmalla) ja kumppanit olivat kokouksessaan mietteliäitä, mutta tällä viikolla ilmeet kirkastuivat valoisammiksi.

Tänä vuonna uimarit aloittavat kautensa torstaina 2.10. ja jatkavat keväällä aina huhtikuun loppuun saakka.

Saunan käyttömaksun maksamisen lisäksi avannossa kävijät tekevät talkootyötä, joka ylipäätään tekee harrastustoiminnan jatkumisen mahdolliseksi. Kukin uimari vuorollaan avaa tilojen ovet, lämmittää puukäyttöisen kiukaan ja hiekoittaa liukkaiden kelien aikana polut. Käyttövuoron jälkeisiin tehtäviin kuuluvat muiden muassa lauteiden huuhtelu, lattioiden kuivaus ja avannon kannen paikoilleen laittaminen.

Nämä talkootyöt ovat tuttuja uimareille jo viime talvelta.

– Ei ole kenellekään iso uhraus, kokouksessa todettiin töiden hoitamisesta.

 

Iloista joukkoa

Avantouinnilla on jo pitkä perinne Kuhmalahdella. Viikoittainen vuoro, johon sisältyy naisten vuoro kello 17–18 ja yleinen vuoro kello 18–20, on ollut kunnan rantasaunalla varattuna vuodesta 1999 lähtien. Kylmän veden ja saunan lämmön yhdistelmästä käy nauttimassa harrastajia Kuhmalahdelta, Sahalahdelta, Eräjärveltä ja Pälkäneeltä.

Iloisessa joukossa huumorin kukka kukkii ja naurua riittää. Avantouinnin kiistattomien, hyvää vointia lisäävien vaikutusten ohella uimarit kehuvat oman terveyslähteensä turvallisuutta.

– Olemme käyneet liki kymmenessä avantouintipaikassa lähiseudulla. Meidän paikkamme on yksi parhaiten merkityistä, Antti Nikkinen viittaa hyvin lippusiimalla rajattuun avantoon, johon saunavuoron jälkeen vedetään vielä kansi päälle.

Avantouintia Kuhmalahdella alkaen torstaina 2.10., yhteyshenkilö Olavi Toivion tavoittaa puhelinnumerosta 040 566 6942.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?