Hauet heitellään roskisten viereen

Hauet eivät olleet kelvanneet kalastajalle, vaan ne oli heitetty roskisten viereen mätänemään.

Tänä kesänä Holjan suoran levähdyspaikalla on nähty pariinkin kertaan aivan uusi ilmiö roskaamisen lisäksi. Lauantaina 23.8. vihreän paperijätelaatikon taakse oli heitetty kymmenkunta isoa haukea.

Edellisen kerran pahimpien helteiden aikaan kaloja oli heitetty mustien roskalaatikoiden läheisyyteen lähelle ajotietä 4–5 kappaletta. Silloin suurin hauki varmaankin yli viisi kiloa painava. Haju ja näky oli sanoinkuvaamaton.

Tämänkaltainen kalansaaliin hävittäminen on luultavasti melkoinen ympäristö- ja terveysriski. Se tuo paikalle muita eläimiä saliin jaolle, haju- ja muista haitoista puhumattakaan.

Jätepisteen käyttäjä

Kommentit (22)

 1. Hauenkalastaja

  Mikä perkele siinä on että kalaa pitää heittää roskikseen? lässytykset siitä,että hauki syö taimenta ja niin edespäin,on täysin turhaa spekulaatiota…. yhtälailla taimenetkin syövät haukia. En todellakaan ymmärrä miksi hyvää kalaa pitää heittää roskikseen,vapauttaisi edes jossei ole tarvetta…

 2. Real

  No ei voi lahjoittaa kunnan keittiöihin. Ei anna naurettavat säännöt myöten.
  Mutta kalojen jakaminen rannassa on hyvä ajatus. Pieni ilmoitus kaupan seinään, niin kyllä sinne hakijoita löytyy.
  Oletteko muuten siellä Karinkiertäjissä kuulleet erilaisista kilpailumuodoista? Jospa niihin tutustuisitte, niin ei tarvisi ihan jokaista pienempää limatuubia punnitukseen kuskata. Tai sitten alamitat reilusti ylöspäin, sillä vähenisi myös ylimääräinen kalajäte kisan jälkeen. Eiköhän se paremmuus selviäisi niillä isoillakin kaloilla.

 3. seuran sihteeri

  Pahoittelen seuran puolesta tapahtunutta. Olemme velvoittaneet jokaisen kilpailijan huolehtimaan itse kaloista kilpailun jälkeen. Emme toki pysty valvomaan mitä niille tehdään. Olemme mainostaneet että ylimääräisiä kaloja annetaan rannassa kisojen jälkeen ja joskus hakijoita onkin ihan mukavasti. Valitettavasti kyseisenä päivänä ei ollut yhtään hakijaa. Kalojen käyttäminen muuhun kuin yksityiskäyttöön on käytännössä täysin mahdotonta nykyisten hykieeniamääräysten takia. Pyrimme ohjeistamaan kilpailijoita paremmin kalojen käsittelystä jotta vastaavaa ei pääsisi enään tapahtumaan.

 4. Real

  Ei ole valvontaa suoritettu keväisestä uhosta huolimatta. Verkot on merkitty miten sattuu. Enpä taida itsekkään enää vaivaantua merkkejä hankkia, eipä niitä kukaan käy ihmettelemässä.

  • Nimetön

   Osakaskunnat ilmeisesti eivät halua valvontaa, koska niiden johtohahmotkin joutuisivat valvonnan tilaajan roolissa silloin noudattamaan kalastuslakia…olishan se noloo tilata valvoja katteleen omia päin persettä merkittyjä pyydyksiä..

  • Real

   Mikä tässä verkkojen kunnolla merkkaamisessa on mielestäsi päin Giuliettia? Onko se huono asia että verkot on hyvin havaittavissa esimerkiksi tuulisella säällä?
   Se tässä on vikana, että ne kaikkein hölmöimmät suomalaiset vänkäävät vastaan hyviäkin uudistuksia, ainoastaan sen vuoksi että se määräys on tullut oman soutuveneen ulkopuolelta.

   • Nimetön

    Just niin. Kun on ennenkin oltu kuin ellun kanat, se saa kelvata nytkin. Kaikki mitä joutuu itse miettimään tai muuttamaan nykysäädösten mukaiseksi on myrkkyä joillekkin kalastajille.

 5. Nimetön

  Osakaskunnat ovat olleet erittäin laiskoja nimittämään uuden lain mukaisia hyväksyttyjä valvojia valvomaan kalastusta kukkialla. Kunhan nimityksiä tehdään, saa moni vanha jääräpää hakee verkkonsa poliisilta, ja merkinnät paranevat. Luulisi, että uisteluporukoissa olisi kiinnostusta ajaa asiaa, ja tiedottaa osakaskuntia mahdollisuuksista, mutta ei…vanhat kyrvät jyrää…

 6. Nimetön

  Sopivalla summalla tulee valvoja päiväksi tai pariksi kiertelemään järveä, ja siivoaa rikolliset pois. Ei pitäisi olla osakaskuntien varoista kiinni… siihen tarvitaan vain HALU laittaa asiat kuntoon. Kalliiksi se parin valvojan palkkaaminen ei tule. Ulkopuolinen valvoja ei sitäpaitsi katso ns. tuttujen puuhasteluita läpi sormien, vaan pystyy toimimaan oikein, tulematta leimatuksi heti omalla kylällä vittumaiseksi mulkuksi. Mutta se halu puuttuu… valitettavasti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?