Onkkaalan VPK elvyttää nuoriso-osastonsa

Onkkaalan VPK:n nuoriso-osastoon on tänä syksynä helppo lähteä, sillä toiminta käynnistetään syyskuun alussa alkeista.

 

Punaisten autojen, sammutusletkujen ja kypärien lumo on päässyt hiipumaan Pälkäneellä. Onkkaalan VPK:n nuoriso-osastosta ei kasva takavuosien tahtiin uusia pelastajia. Tänä syksynä palokunta puhaltaa nuorten toimintaan uutta puhtia.

– Nyt on todella matala kynnys lähteä mukaan, sillä kaikki aloittavat alkeista. Harjoitusilloissa opetellaan palomiestaitoja, esimerkiksi alkusammutusta ja ensiapua, Johanna Norokorpi sanoo.

Hän ryhtyy ohjaamaan uusia palokuntanuoria yhdessä Aku Pietilän kanssa.

Onkkaalan VPK:n nuoriso-osastossa alaikäraja on kymmenen vuotta, koska sen ikäiset pystyvät toimimaan oikeiden välineiden kanssa.

– Ikä on ainoa rajoitus. Palokunnassa ei kysellä diagnooseja, vaan meillä pärjäävät kaikki tytöt ja pojat, Norokorpi sanoo.

Palokunta opettaa sekä omatoimisuutta että ryhmässä toimimista.

– Kun paloauto lähtee pihasta, siellä ei ole kyydissä yksilöitä, vaan yksikkö, joka toimii yhdessä.

Palokunta on sosiaalinen ja toiminnallinen harrastus, josta on hyötyä, vaikkei täysi-ikäisenä jatkaisikaan hälytysosastossa.

– Nuoriso-osasto antaa valmiuksia, joilla selviää erilaisissa arkipäivän tilanteissa ja ongelmissa. Palokuntalainen pystyy toimimaan itsenäisesti tilanteessa kuin tilanteessa, Norokorpi sanoo.

Onkkaalan VPK:n nuoriso-osasto harjoittelee paloasemalla kerran viikossa keskiviikkoisin. Ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 3.9. kello 18.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?