Rentoa hevostelua hyvässä seurassa

Poniagilityä Hurjan Kollin Tallilla, ohjaajana Kalev Tyllinen.

Ratsastusseura PR-88 on vajaan sadan jäsenen ”pieni, mutta pippurinen” pirkanmaalainen ratsastusseura. Seuran tarkoituksena on edistää ratsastustoimintaa siten, että mahdollisimman moni saa siitä iloa harrastus- ja liikuntamuotona sekä varmistaa, että hevosta kohdellaan hyvin sen kaikissa käyttötarkoituksissa.

Seuran perusarvoihin lukeutuvat hevosen ja luonnon kunnioittaminen, nuorisotoiminta ja kasvatus, rehti kilpailuhenki sekä avoin ja kaikkia kunnioittava harrastustoiminta. Ratsastusseura PR-88 haluaakin profiloitua koko perheen yhdessäoloa korostavana seurana. Toiminnassa otetaan huomioon sekä lasten ja nuorten että vanhempien tarpeet ja rento harrastaminen mukavassa seurassa.

Ratsastusseura PR-88:n toiminta on Suomen Ratsastajainliiton alaista toimintaa. SRL:n alaisen seuran jäsen kuuluu kattavan tapaturmavakuutuksen piiriin sekä saa jäsenetuna muun muassa Hippos-lehden. Kilpaileminen ja ratsastusmerkkien suorittaminen on myös mahdollista SRL:n jäsenseuraan kuuluvalle hevosharrastajalle.

PR-88 järjestää vuosittain jäsenilleen seuranmestaruuskilpailut sekä koulu- että esteratsastuksessa. Lisäksi kilpailemista harjoitellaan matalan kynnyksen kilpailuharjoituksissa pitkin toimintakautta. Kilpailuharjoitukset ovat hyvä tapa tutustua ratsastuskilpailutoimintaan jo pienestä pitäen. Seura järjestää myös valmennusmahdollisuuksia kilpaileville ratsukoille sekä muuta kurssi- ja koulutustoimintaa tarpeen mukaan.

Tänä vuonna seura on myös kunnostautunut hevostaitomerkkien suorittamisissa. Hevostaitomerkkien tarkoituksena on kohottaa ratsastuksen harrastajien hevostaitoja ja luoda tavoitteita harrastamiseen. PR-88 kannustaa jäseniään asettamaan itselleen tavoitteita ja testaamaan taitojaan merkkejä suorittamalla. Seura on mukana SRL Hämeen Merkillinen Häme -merkkikisassa.

Vaikka PR-88:n päätarkoituksena onkin edistää ratsastustoimintaa, niin toiminnassa korostuu myös muunlainen yhdessä tekeminen.

Seuran nuorisotoiminta on erityisen vilkasta. Nuorisotoiminnan tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten aktiivista seuratoimintaa ja osallistumista esim. seuran järjestämiin tapahtumiin. Seuran nuorisovastaava Johanna Urkko organisoi junnutapaamisia, joiden sisältö suunnitellaan junnujen oman mieltymyksen mukaan. Junnutapaamisissa on muun muassa tutustuttu poniravitoimintaan Teivossa, harjoiteltu poniagilityä ja katrillia Hurjan Kollin Tallilla Iharissa, järjestetty myyjäisiä ja kirppiksiä, kokeiltu vikellystä Aulangon ratsastuskoululla ja joskus on kokoonnuttu ihan muuten vaan porukalla jonkun olohuoneeseen katselemaan hyvää elokuvaa; hevosaiheista sellaista tietenkin!

Myös aikuisemmat PR-88:n jäsenet harrastavat yhdessä muutakin kuin hevostelua. Seuralla on oma kuntoiluryhmä Gasellit, jotka harrastavat rennon hauskassa porukassa monenlaista ratsastusta tukevaa ja muuta oheisliikuntaa. Yhdessä on osallistuttu erilaisiin liikuntatapahtumiin, käyty kuntosalilla, kokeiltu astangajoogaa ja kohotettu kuntoa mm. osallistumalla SRL:n Kuntohaasteeseen.

Ratsastusseura PR-88 tarjoaa jäsenilleen myös hienoja elämyksiä tapahtumien ja retkien muodossa. Junnujen ja aikuisten yhteisen toiminnan tuloksena on syntynyt hienoja tapahtumia, kuten talvitapahtuma Helmikuun Hirnahdus ja viimekesäinen Kostian Keppihevostapahtuma.

Viime talvena seura järjesti hienon yhteisretken Helsinkiin, jossa tutustuttiin ratsupoliisin toimintaan ja Tuomarinkylän ratsastuskouluun. Tänä syksynä seura on jälleen mukana Sporttikortti-tapahtumissa tarjoten ilmaista tutustumista ratsastusharrastukseen 1.–2. -luokkalaisille Hurjan Kollin Tallilla.

Vapaalla Pälkäneellä -messuilta PR-88:n löytää ulkoalueelta, missä on paikalla tietenkin oikeita poneja rapsuteltavaksi ja ratsastettavaksi. Lisäksi toimintaan pääsee tutustumaan muunkinlaisen hauskan hevosaiheisen puuhastelun parissa messualueellamme. Tervetuloa!

Lisätietoa: pr-88.sporttisaitti.com

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?