Letkun varressa tullaan tutuiksi

Palomies osaa kaiken ja häneltä löytyvät varusteet ja työkalut kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan tarpeeseen. Ehkä näinkin, mutta Aitoon VPK:n toimintaan pääsee vähemmilläkin meriiteillä.

– Ei tarvitse osata mitään tai olla mitään varusteita. Hälytysosaston toimintaan voi lähteä mukaan nollakokemuksella. Harrastuksena se on hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin, luonnehtii VPK:n puheenjohtaja Erkki Hyöki.

Lapsille ja nuorille on oma nuoriso-osastonsa, täysi-ikäisyyttä lähentelevät ja sen saavuttaneet voivat olla mukana hälytysosaston toiminnassa.

– Ensiapua, alkusammutusta ja sen sellaista, mutta nuoremmille peliä ja leikkiä. Ei siellä hampaat irvessä mennä, eikä kyllä aikuisten puolellakaan, Hyöki kuvailee.

Hän pitää VPK:ta lapsille ja nuorille sopivana harrastuksena, koska toiminta opettaa muutakin kuin silkkaa juoksemista pallon perässä – ennen kaikkea sormi ei mene suuhun hankalissakaan tilanteissa.

Hälytysosasto, jonka harjoituksiin pääsee mukaan 16-vuotiaana mutta tositoimiin vasta täysi-ikäisenä, harjoittelee torstaisin. Yli 7-vuotiaille tarkoitettu nuoriso-osasto puolestaan harjoittelee maanantaisin.

– Tämä on käytännössä maksuton harrastus, eikä niitä harrastusmahdollisuuksia toisaalta joka kulmalla hirveästi ole. Jos toiminta ei nappaa, kyllä ensimmäisen kerran jälkeen saa lähteä ihan vapaasti pois, Hyöki vakuuttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?