Krouvi: Kesäfestit saavat jatkoa

Sahalahdella biletettiin ysäribiitin tahtiin

Kari Pesonen (etualalla) ja Luri Luokkala hoitivat Puolikuun keikan kahteen mieheen.

Ysäribuumi pyyhkii yli valtakunnan. Tapahtumailmoituksia selatessa tuntuu, että vähintään puolet kaikesta mitä järjestetään, liittyy jotenkin 90-lukuun.

Sahalahden Krouvi oli tilanteen tasalla ja otti vuotuisten kesäfestiensä teemaksi tuon monille niin nostalgisen vuosikymmenen. Linjaus oli looginen jatke vuoden takaiselle Dingon tähdittämälle kasariteemalle.

Perjantain avausilta hoitui luotettavan coverbändin Jimmy Colan tahtiin. Festien tähdet Puolikuu ja Aikakone tekivät lauantaista kuitenkin selkeän ykkösillan.

Kari Pesosen luotsaama Puolikuu paukutteli etenkin 90-luvun alkupuoliskolla hittiä hitin perään. Bändin kakkoslevyä Nyt loppuu todellisuus myytiin yli 50 000 kappaletta. Lukema ylitti silloisen platinalevyn rajan.

Krouvin lavalle noussut Puolikuu oli puolittunut noista ajoista. Laulajakitaristi Pesosen lisäksi kokoonpanoon kuului vain Jiri Nikkisen Cliftersistä tuttu rumpali Luri Luokkala.

Duo-kokoonpanokin soitti tutut hittibiisit konetaustojen avustamana kelvollisesti. Festiyleisöä ei meininki oikein sytyttänyt, vaan suurin osa tyytyi vielä seurailemaan tilannetta pihamaan takamaastossa tai baaritiskin tuntumassa.

Muutamat Juice- ja Hurriganes-coverit kuulostivat setissä aika turhilta. 15 albumia julkaisseella bändillä riittäisi kyllä omaakin materiaalia kokonaisen keikan tarpeisiin.

 

Aikakoneella Tähtikaaren taa Alle vaahterapuun

Vetreämpi Aikakone veti Sahalahden illassa selvästi pidemmän korren. Kokoonpanossa takavuosien Vera oli vaihtunut Jazuun, mutta Sani, Maki ja Alex hoitivat omat tonttinsa ihan kuin silloin joskus.

Aikakonetta pitäisi kai kutsua paremminkin lauluyhtyeeksi kuin bändiksi. Onhan Makin akustinen kitara lavan ainoa soitin. Kaikki muu paitsi laulu tulee taattuun ysärityyliin valmiilta taustoilta.

Instrumenteista viis, yhtye suolsi lyhyehkön huippukautensa aikana 90-luvun jälkipuolella sarjan Maki Kolehmaisen säveltämiä korvamatohittejä, jotka tuntuvat toimivan edelleen.

Isoja yllätyksiä ei Aikakoneen setti tarjoillut, eikä niitä kukaan kaivannutkaan. Pikku ongelmat äänentoistossa jäivät sivuseikoiksi, kun bailukansa täytti lavan edustan.

Ysärimeininki ei houkutellut väkeä ihan viimevuotiseen tapaan, mutta yrittäjä Miia Kinnari säilytti uskonsa Kesäfestien tulevaisuuteen. Yleisöennätyksiä ei voikaan tehdä joka vuosi.

– Tänä vuonna mentiin näin. Olen ihan tyytyväinen viikonloppuun. Ensi vuonna on uudet kujeet ja varmaa on, että Kesäfestit saavat jatkoa, Kinnari vakuutti.

Aikakoneen Sani (vasemmalla), Jazu ja Maki.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?