Monipuolisesti partiossa

Partiolippukunta Kostian Kahlaajat ry:n toimintaa kuvaa parhaiten monipuolisuus. Me toimimme niin metsämaastossa, vesillä, eri leirialueilla kuin omalla kolollakin (kokoontumistilassa) ja teemme myös eri tapahtumissa varainkeruutempauksia myymällä lättyjä. Lisäksi talkoilemme muutenkin ahkerasti. Olemme remontoineet koloa ja myös tehneet muun muassa metsätöitä omalla retkipaikallamme, jossa on lippukunnan laavu.

Lippukunnan toiminnassa on mukana kaikki elämän ikäluokat, eli niin ekaluokkalaisesta lähtien aina yläaste-ikäisiin, lukiolaisiin tai ammattikoululaisiin ja eri-ikäisiin aikuisiin. Niinpä aivan kaikenikäisille ja sukupuoleen katsomatta jokaiselle löytyy varmasti mielekästä tekemistä paitsi lippukunnan omasta toiminnasta myös esimerkiksi Hämeen Partiopiirin ja Suomen Partiolaisten järjestämistä isommista tapahtumista.

Partiossa oikeastaan vain luovuus on tekemistä rajoittava tekijä. Esimerkiksi eri ikäluokkien viikkokokoontumiskerroilla tekeminen ja toiminta voi olla ihan mitä vain. Mainittakoon esimerkkeinä uimahallireissu Kangasalle, keilaamista Tampereella, lähiretki Syrjänharjussa, linnunpöntön rakentamista kololla, melontaa Pälkänevedellä, laskettelua Sappeessa. Toki kaiken taustalla on partiolaisuus, joka antaa tekemiseen oman luonteensa ja puitteet. Kyse ei ole siis mistä tahansa yleispätevästä kerhotoiminnasta, vaan toiminnasta, jolla on selvä omaleimaisuus.

Partio on myös suhteellisen edullinen harrastus. Jäsenmaksu on matala ja niin myös etenkin lippukunnan omat tapahtumamaksut. Koska lippukunta tekee paljon omaa varainkeruuta, niin sillä on mahdollisuus tukea jäseniänsä harrastuksessa.

Tulevien lähivuosien päätapahtumia ovat osallistuminen Japanin suurleirille ja Ylläksen juhlaleiri- ja vaellus koko lippukunnalle. Vuonna 2016 suurimman huomion vie massiivinen noin 15 000 partiolaisen Fin-Jamboree suurleiri.

Lisätietoa internet-sivuilla www.kostiankahlaajat.fi ja Facebookissa omalta sivulta nimellä Partiolippukunta Kostian Kahlaajat ry.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?