Nälkäpäivä näkyy Luopioisissa

Suomen Punaisen Ristin Luopioisten osasto osallistuu jälleen aktiivisesti Nälkäpäiväkeräykseen. Keräyslippaita on kaupoissa, pankeissa, apteekissa ja kouluissa. Torstaina ja perjantaina vapaaehtoiset kerääjät partioivat kirkonkylän keskustassa, ja lauantaina on vuorossa perinteinen tonkakeräys Järvikansan edessä.

Nälkäpäivässä kerätään koko valtakunnassa sitomattomia varoja SPR:n katastrofirahastoon jo 34. kerran. Kun rahaa ei ole sidottu, eli korvamerkitty tiettyyn kohteeseen, sitä voidaan käyttää katastrofin iskiessä juuri siellä, missä eniten tarvitaan.

Katastrofirahaston varoilla SPR auttaa katastrofeissa ja konflikteissa ensimmäiseksi kaikkein haavoittuvimpia ja turvattomimpia. Käytännössä apu on ihmisten pelastamista, hoitamista, avustamista ja kuntoutusta. Kotimaassa katastrofirahaston varoilla autetaan muun muassa tulipaloissa kotinsa menettäneitä perheitä, äkillisten onnettomuuksien uhreja ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?